Костерін Володимир Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Костерін Володимир Олександрович
Президент «Risk Reduction Foundation» (Swiss)
Народився 11 серпня 1968(1968-08-11) (55 років)
Київ, Українська РСР, СРСР
Країна  СРСР
 Україна
Alma mater Інститут міжнародних відносин Київського університету
Нагороди
орден «За заслуги» III ступеня
Володимир Костерін і президент ПАСЕ Мевлют Чавушоглу (2010-1012)
Володимир Костерін та член Римського Клубу Богдан Гаврилишин

Косте́рін Володи́мир Олекса́ндрович (11 серпня 1968 р.)

Президент швейцарського фонду «Скорочення ризиків» («Risk Reduction Foundation»).

Здобув вищу освіту в Київському інституті міжнародних відносин, за фахом – «міжнародне право». Кандидат наук з державного управління, дисертація на тему «Управління соціально-економічною системою великого міста».

Розвиває бізнес-проекти у сфері медіа, девелопменту та інноваційних технологій.

З 1995 року – президент Міжнаціонального конгресу «Злагода». Виступив ініціатором створення Інституту законодавства ім. Ярослава Мудрого та Інституту сталого розвитку ім. Володимира Вернадського.

2001-2009 рр. – президент телеканалу «Тоніс» (перший «зелений» телеканал на пострадянському просторі).

2006-2008 рр. – президент Федерації боксу України.

У вересні 2007 року Володимир Костерін ініціював проведення Київського міжнародного екологічного форуму (KIEF). У 2008 році Центр ім. Разумкова оприлюднив результати соціологічного дослідження, яке показало високу динаміку підтримки «зеленої» ідеології в Україні (близько 50 % населення України, рівномірно по регіонах і вікових категоріях).

Володимир Костерін є членом Опікунських рад ВГО «Спеціальна Олімпіада», благодійного проекту "Дитяча лікарня майбутнього" і Національної скаутської організації «Пласт».

16 січня 2010 Володимир Костерін заснував у Женеві (Швейцарія) міжнародний фонд «Скорочення ризиків» (Risk Reduction Foundation).

У червні 2010 року між Фондом «Скорочення ризиків» і благодійним фондом «Богдана Гаврилишина» була підписана угода про співпрацю, в рамках якої вперше в Україні відбулася презентація доповіді Римського клубу «Синя економіка: 10 років, 100 інновацій, 100 мільйонів робочих місць», автор – всесвітньо відомий вчений Гюнтер Паулі.

За підтримки Володимира Костеріна у вересні 2011 р. в парламенті України відбувся міжнародний форум «Державно-приватне партнерство у сфері скорочення ризиків – основа конкурентоспроможності держав у XXI столітті» за участю президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлюта Чавушоглу та делегації ПАРЄ (Parliamentary Assembly of the Council of Europe).

Статті Володимира Костеріна[ред. | ред. код]