Крекінг-установка Бранденбург

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Крекінг-установка Бранденбург – колишнє підприємство нафтохімічної промисловості в Кентуккі. Було одним з двох (разом з установкою в Калверт-Сіті) піролізних виробництв у цьому штаті та одним з небагатьох в США, яке знаходилось поза регіоном Мексиканської затоки.

Установка парового крекінгу компанії Sunoco почала свою роботу в Бранденбурзі (на лівому березі річки Огайо, за три десятки кілометрів на південний захід від Луїсвілла) ще у 1952 році.[1] Розрахована на піроліз етану, вона мала потужність у 45 тисяч тонн етилену на рік[2] та постачала свою продукцію на розташоване поряд виробництво оксиду етилену.

В листопаді 2000-го Sunoco закрила обидва виробництва – як етилену, так і його оксиду. На той момент це була найстаріша в США за часом введення в експлуатацію піролізна установка для виробництва етилену. [3]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Fuels and Lubricants Handbook (англ.). ASTM International. Архів оригіналу за 8 травня 2018. Процитовано 20 травня 2018.
  2. Energy Use and Energy Intensity of the U.S. Chemical Industry Ernst Worrell, Dian Phylipsen, Dan Einstein, and Nathan Martin (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 11 серпня 2017.
  3. Login. www.ogj.com. Архів оригіналу за 20 травня 2018. Процитовано 20 травня 2018.