Крикет в Україні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Українська команда з крикету — є початківцем, яка представляє націю України на міжнародних змаганнях з крикету. Вони офіційно не схвалюються Міжнародною радою з крикету і, отже, не мають права брати участь у офіційних заходах ICC, однак вони мають заяву до Європейської Ради з крикету , яка очікує на отримання статусу аффилированного партнера.

Керівництво та турніри[ред. | ред. код]

KCC (Kyiv Cricket Club) та УКР (Українська Крикетова Рада) — головний крикетуючий орган України. Протягом майже 19 років (з 2000 року) ККЦ / УКБ організовує крикет в Україні. Календар крикету України наповнений діяльністю з трьома великими турнірами. Перший — це ASMC (Amit Sisodia Memorial Cup), який є національним турніром і працює з 2006 року. У 2012 році в турнірі взяли участь вісім команд. ККЛ (Київська ліга крикету) зараз успішно працює протягом останніх 7 років і обмежується командами з Київської області (штат) з урахуванням 4 гравців з будь-якої точки України та 1 українського гравця в XI. У 2012 році взяли участь 7 команд. Останній турнір сезону — Ліга чемпіонів, яка включає півфіналістів двох попередніх турнірів.

Стадіон[ред. | ред. код]

Більшість матчів за останні 10 років проводяться на стадіоні «Восход» (адреса вулиці Привокзальна, 12), яка по суті є футбольним полем, пристосованим для крикету. Матчі крикету граються на матовій хвіртці. Формат складається з Т-20 (Правила ICC).

Фінанси[ред. | ред. код]

Ділові люди або експати з країн Південно-Східної Азії (в основному з Індії) фінансово підтримують ККЦ і УКБ для здійснення діяльності.

Високоповажні відвідувачі ККЦ[ред. | ред. код]

У минулому деякі з великих послів гри, які відвідали KCC, — інженер Фаррох, Марван Атапатту, Джеван Мендіс і Гаян Вієкун.

Команда закордонних гастролей відвідує ККЦ[ред. | ред. код]

У червні 2012 року (Manland Dads CC) стала першою зарубіжною командою, яка відвідала Київ. Бі-Бі-Сі висвітлює подію і, будь-ласка, натисніть на посилання нижче, щоб прослухати висвітлення Бі-Бі-Сі на ККЦ та крикет в Україні [1].

Зарубіжні поїздки команди UCB / KCC[ред. | ред. код]

У червні 2016 року команда UCB взяла участь у MCL (Середземноморська ліга крикету), організованої в Спліт (Хорватія) і виграла турнір.

У вересні 2017 року команда UCB бере участь у 3-му випуску Європейської Ліги чемпіонів T20 Club, організованої Варшавським крикет-клубом.

Представники офісу UCB / KCC[ред. | ред. код]

Крикет в Україні відбувається в основному через невпинне кохання і прихильності до гри, а головними офіцерськими носіями КСС є Раджеш Сінгх, Ананд Пракаш, Шайлеш Пурохіт.

Майбутнє крикету в Україні серед українців[ред. | ред. код]

Головна площа KCC і UCB знаходиться на стадіоні «Восход», Київ, Україна. KCC разом з Wayne Zschch з клубу крикету Kagarlyk має один майданчик у Kagarlyk, який має цементну калитку, покриту Astro turf. План полягає в тому, щоб представити крикет в школах і допомогти дітям зрозуміти і зіграти в цю гру.

Розклад крикету за сезон[ред. | ред. код]

ASMC (Меморіальний Кубок Аміт Сісодія) — 8 командних турнірів); KCL (Київська Ліга Крикету) — командний турнір від 6 до 8 років; Ліга чемпіонів — від 4 до 6 командного турніру.

Список літератури[ред. | ред. код]

  • «Нахлист слов'ян: паранормальний тур по крикету від Балтійського до Босфору», Ангус Белл
  • www.kcc.com.ua

зовнішні посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. KCC BBC (англ.), архів оригіналу за 4 березня 2016, процитовано 29 січня 2019