Крістофер Колфер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кріс Колфер
Chris Colfer
Актор на фестивалі Comic Con, 2010 рік.
Актор на фестивалі Comic Con, 2010 рік.
Актор на фестивалі Comic Con, 2010 рік.
Ім'я при народженні Крістофер Пол Колфер Christopher Paul Colfer
Народився 27 травня 1990(1990-05-27) (33 роки)
Кловіс, Каліфорнія, США
Громадянство США США
Діяльність Актор
Alma mater Clovis East High Schoold
Роки діяльності 2008 — по цей день
Провідні ролі Курт Хаммел в серіалі Glee
IMDb ID 3182094
Нагороди та премії
Золотий глобус, Teen Choice Awards, Screen Actor Guild Awards

CMNS: Кріс Колфер
Chris Colfer
у Вікісховищі
Q:  Висловлювання у Вікіцитатах

Крі́стофер Пол Ко́лфер (англ. Christopher Paul Colfer, нар. 27 травня 1990, Кловіс, Каліфорнія, США) — американський телевізійний актор, співак, автор та продюсер. Найвідоміший за роллю гея-підлітка Курта Хаммела в серіалі Glee, виробництва телекомпанії FOX. Був номінований на Emmy Award та Satellite Award. Крім того, він переможець у номінації «Найкращий актор другого плану в серіалі, мінісеріалі або телефільмі» (Glee) на 2011 Golden Globe Awards і трьох послідовних народних Choice Awards у номінації улюблений комедійний актор телебачення в 2013, 2014 і 2015 роках. Також у 2011-ому був визнаний журналом Time одним із сотні найвпливовіших людей світу.

Крістофер також один із найуспішніших авторів за версією New York Times за книгу Країна історій.

Ранні роки[ред. | ред. код]

Колфер народився в Кловісі, штат Каліфорнія. Під час навчання Колфер був президентом Клубу письменників, редактором шкільного літературного журналу, брав участь в дебатах. Особливо вирізнялася його участь у театральному житті школи. Він виступав актором та режисером, в старшій школі написав та поставив мюзикл Shirley Todd (пародія на Sweeney Todd), де стать кожного героя була змінена на протилежну[2]. Сам Кріс зіграв роль містера Ловета.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Першу свою роль кінороль отримав у 18 років. Дебютом став короткометражний фільм «Рассел Фіш: інцидент з яйцями і сосискою», який показали на деяких фестивалях.

Значний успіх йому принесла роль Курта Хаммела в мюзиклі Glee. Актор проходив кастинг на іншу роль (Арті), але вразив продюсерів настільки, що для нього була створена нова роль. Протягом першого сезону герой Кріса приймає свою орієнтацію, будує відносини з батьком та зведеним братом. В другому сезоні він стикається з дискримінацією, переходить до іншої школи та знаходить своє кохання.

Приватне життя[ред. | ред. код]

Крістофер, як і його герой в серіалі, відкритий гей[3]. Батьки сприйняли його камінг-аут спокійно, проте були проблеми з однолітками у школі[2][4][5]. Його сестра Ханна хвора на епілепсію. Актор зізнавався, що акторська справа була способом легше переживати стрес, що пов'язаний з хворобою рідної людини.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Фільми[ред. | ред. код]

Рік Назва Оригінальна назва Роль Примітка
2009 Рассел Фіш: інцидент з яйцями і сосискою Russel Fish: The Sausage and Eggs Incident Рассел Фіш Короткометражний фільм
2010 Мармадюк Marmaduke Озвучка, собака # 2
2012 8 8 Раян Кенделл Допоміжна роль
Удар блискавки Struck by Lightning Карсон Филлипс Головна роль; сценарист, продюсер

Телебачення[ред. | ред. код]

Рік Назва Оригінальна назва Роль Примітка
2009-дотепер Хор Glee Курт Хаммел Головна роль
2011 Шоу Клівленда The Cleveland Show Озвучка, Курт Хамелл «How Do You Solve a Problem Like Roberta?» (2 сезон, 11 епізод)
2012 Проєкт Хор The Glee Project Себе Наставник гостей, епізод «Glee-ality»
2013 Bitter Party of Five Себе 6 епізод

Дискографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bibliothèque nationale de France BNF: платформа відкритих даних — 2011.
  2. а б Архівована копія. Архів оригіналу за 21 грудня 2011. Процитовано 13 серпня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 грудня 2009. Процитовано 13 серпня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 липня 2011. Процитовано 13 серпня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 вересня 2011. Процитовано 13 серпня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]