Крістофер Майкл Гелген

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Крістофер Майкл Гелген
Народився 14 березня 1980(1980-03-14) (44 роки)
Фрідлі, Анока, Міннесота, США
Країна  США
Місце проживання Арлінгтон
Діяльність теріолог, зоолог, куратор
Галузь природа і ссавці[1]
Alma mater Гарвардський університет[2] і Університет Аделаїди[2][3]
Знання мов англійська[1]
Заклад Національний музей природознавства[4], Університет Аделаїди[4] і Австралійський музей[2]
У шлюбі з Lauren Helgend
Сайт ,
Систематик живої природи
Дослідник, який окреслив низку зоологічних таксонів. Назви цих таксонів для вказівки авторства супроводжують позначенням «Helgen».

Kristofer Michael Helgen на Віківидах
Сторінка на Віківидах

Крістофер Майкл Гелген (англ. Kristofer Michael Helgen; нар. 14 березня 1980) — американський теріолог. Автор зоологічних таксонів.

Біографія[ред. | ред. код]

У 2001 році він отримав ступінь бакалавра біології в Гарвардському університеті. Під час студентських років він інтенсивно працював над колекціями ссавців в Гарварді та багатьох великих музеях, подорожуючи до південної Африки та Австралії, щоб вивчати ссавців.

2001 року Гелген почав польове дослідження ссавців Нової Гвінеї, переїхавши до Аделаїди в Австралії. Він навчався в Університеті Аделаїди та Музеї Південної Австралії, спочатку за стипендію Фулбрайта, а потім за стипендію доктора філософії. Він виявляв великий інтерес до австралійської фауни, брав участь у польових експедиціях на Борнео, Тимор, Вануату та в різні місця на острові Нова Гвінея та співпрацюючи з музеями в різних країнах. Його докторська дисертація була зосереджена на систематиці та біогеографії ссавців Меланезії. У 2006 році, перебуваючи в Австралії, він одружився з біологинею Лорен Елізабет Джонстон. У 2007 році він отримав ступінь доктора філософії із зоології в Університеті Аделаїди.

Він переїхав до Вашингтона на постдокторську стипендію в Національному музеї природної історії Смітсонівського інституту під керівництвом Дона Вілсона. Будучи докторантом у Смітсонівському інституті, Кріс працював над класифікацією багатьох різних груп ссавців і брав участь у польових дослідженнях в Еквадорі, Борнео, Новій Гвінеї та інших місцях.

Описані таксони[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]