Леонора д'Есте

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Леонора д'Есте
італ. Eleonora d'Este
Народилася 3 липня 1515
Феррара, Феррарське герцогство
Померла 15 липня 1575[1] (60 років)
Феррара, Феррарське герцогство
Поховання Монастир Тіла Господнього
Діяльність черниця
Суспільний стан аристократія
Рід Естенський дім
Батько Альфонсо I д'Есте
Мати Лукреція Борджіа
Брати, сестри Isabella Maria d'Ested, Ерколе II д'Есте, Альфонсо д’Естеd, Alessandro d'Ested, Francesco d'Ested, Ippolito II d'Ested і Rodrigo of Aragond

Леонора д'Есте (3 липня 1515, Феррара, Герцогство Феррара — 15 липня 1575, Феррара, Герцогство Феррара) — дворянка з Феррари. Перша донька Альфонсо I д'Есте, герцога Ферарського та його другої дружини Лукреції Борджіа - як свою першу дочку, Альфонсо назвав її на честь своєї матері Елеонори Неаполітанської.

Життя[ред. | ред. код]

Вона виховувалась у Феррарі, і її мати померла, коли їй було чотири роки – у її батька було ще двоє дітей з Лаурою Діанті. Леонора була єдиною з дочок Альфонсо і Лукреції, яка пережила обох батьків. Вона стала черницею в монастирі Corpus Domini і була похована там разом зі своєю матір’ю та іншими членами своєї родини.

Musica quinque vocum motetta materna lingua vocata[ред. | ред. код]

У 1543 році Джироламо Скотто з Венеції опублікував збірку з 43 релігійних мотетів під назвою Musica quinque vocum motetta materna lingua vocata. У цій публікації немає вказівок на те, хто міг бути композитором.

Лорі Страс, професор музики Саутгемптонського університету, стверджує, що Леонора могла бути композитором. У ті часи Леонора була тричі дискваліфікована з права називатися: вона була жінкою, принцесою та черницею.

Примітки[ред. | ред. код]

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eleonora_d'Este_(1515%E2%80%931575)