Леон Стрембель

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Леон Стрембель
Леон Стрембель
Леон Стрембель
Особисті дані
Народження
  Аргентина
Громадянство  Аргентина
Позиція півзахисник
Професіональні клуби*
Роки Клуб І (г)
1939–1944 Аргентина «Ланус»  ? (?)
1945–1946 Аргентина «Расінг» (Авельянеда)  ? (?)
1947 Аргентина «Атланта»  ? (?)
1948–1956 Аргентина «Ланус»  ? (?)
Національна збірна
Роки Збірна І (г)
1945–1946 Аргентина Аргентина 9 (0)

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.

Леон Стрембель (ісп. León Strembel) — аргентинський футболіст, що грав на позиції півзахисника, насамперед за «Ланус», а також національну збірну Аргентини, у складі якої — чемпіон Південної Америки 1946 року.

Клубна кар'єра

[ред. | ред. код]

У дорослому футболі дебютував 1939 року виступами за «Ланус», кольори якого захищав до 1956 року з трирічною перервою протягом 1945–1947 років, коли гравець два сезони відіграв за «Расінг» (Авельянеда) та один — за «Атланту».

Протягом кар'єри Стрембеля «Ланус» здебільшого боровся за збереження місця в елітному аргентинському дивізіоні, одного разу, у 1949, його навіть втративши і провівши наступний сезон у другій за силою футбольній лізі країни. Результати команди покращилися лише ближче до завершення ігрової кар'єри півзахисника у середині 1950-х. А найвищим для Стрембеля місцем у підсумковій турнірній таблиці аргентинської першості стало «срібло», який «Ланус» із ним у складі посів в останній рік його виступів на футбольному полі.

Виступи за збірну

[ред. | ред. код]

Перейшовши 1945 року до «Расінга» (Авельянеда), потрапив у поле зору тренерів національної збірної Аргентини і того ж року дебютував у її складі.

Наступного року був основним півзахисником «альбіселесте» на домашньому для них чемпіонаті Південної Америки 1946, де взяв участь у всіх п'яти іграх своєї команди, яка здобула свій восьмий титул найсильнішої збірної континенту[1].

Загалом протягом дворічної кар'єри в національній команді провів у її формі 9 матчів.

Титули і досягнення

[ред. | ред. код]
Аргентина: 1946

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]