Леслі Одом-молодший

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Леслі Одом мол.
Leslie Odom Jr.
англ. Leslie Odom Jr.
Одом мол. у 2016
Одом мол. у 2016
Одом мол. у 2016
Ім'я при народженні Леслі Ллойд Одом, мол.
Народився 6 серпня 1981(1981-08-06) (42 роки)
Нью-Йорк, Сполучені Штати Америки
Національність афроамериканці
Громадянство США США
Діяльність танцюрист, кіноактор, співак, актор театру, телеактор, актор озвучування, театральний режисер, актор
Alma mater Університет Карнегі-Меллон, Школа Джулії Мастерманd і Philadelphia High School for the Creative and Performing Artsd
Роки діяльності 1998 — тепер. час
Дружина
Nicolette Robinson
(одр. 2012)
Діти 2
IMDb nm1502434
Нагороди та премії

CMNS: Леслі Одом мол.
Leslie Odom Jr.
у Вікісховищі

Леслі Ллойд Одом молодший ( [ˈdəm] ; нар. 6 серпня 1981) [1] — американський актор і співак. Він дебютував на Бродвеї в 1998 році та вперше отримав визнання за роль Аарона Берра в мюзиклі «Гамільтон», яка принесла йому премію «Тоні» за найкращу чоловічу роль у мюзиклі та премію «Греммі» за найкращий музично-театральний альбом того ж року.[2] Його виступ був зафіксований у прямому записі сцени Disney+ із Гамільтоном, що принесло йому нагороду Primetime Emmy Award за видатного актора в головній ролі в обмеженому серіалі або номінації на фільм.

Одом також відомий своїми ролями в телесеріалах Smash (2012–2013) і Person of Interest (2013–2014), а також у фільмах Red Tails (2012), Murder on the Orient Express (2017), Harriet (2019), Багато святих Ньюарка (2021) і Скляна цибуля (2022).[3] За роль співака Сема Кука у фільмі «Одна ніч у Маямі...» (2020) він отримав номінації на премію «Оскар», премію BAFTA, премію Гільдії кіноакторів США та «Золотий глобус» за найкращу чоловічу роль другого плану. Він також був номінований на «Оскар» і «Золотий глобус» за написання оригінальної пісні до фільму «Speak Now».[4]

Зараз Одом озвучує персонажа Оуена Тіллермана в анімаційному музично-комедійному серіалі Apple TV+ Central Park , за який він був номінований на премію Primetime Emmy Award у 2020 році. Одом випустив чотири альбоми: Leslie Odom Jr. (2014), Simply Christmas (2016), Mr. (2019) і The Christmas Album (2020). У 2018 році він випустив свою автобіографію Failing Up.

Молодість і освіта[ред. | ред. код]

Одом народився в Квінсі, Нью-Йорк. Його батько Леслі Ллойд Одом працював у сфері продажів.[5] Один з його прадідів по материнській лінії був з Південної Африки, а прапрадід по материнській лінії був з Бріджтауна, Барбадос.[5] Сім'я Одома переїхала в район Іст-Оук-Лейн у Філадельфії, де він виріс. Він відвідував школу Джулії Р. Мастерман для середньої школи та Філадельфійську середню школу творчих і виконавських мистецтв для середньої школи. Одом і його родина відвідували ханаанську баптистську церкву в районі Джермантаун у Філадельфії, де він співав соло в церковному хорі.

Він отримав ступінь з відзнакою в Університеті Карнегі-Меллона в Пітсбурзі, штат Пенсільванія, а потім переїхав до Лос-Анджелеса влітку 2003 року.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Акторська кар'єра[ред. | ред. код]

Театр[ред. | ред. код]

Одом відвідував New Freedom Theatre у Філадельфії, де вивчав театр і грав у мюзиклах. Потім він продовжив вивчати музичний театр у коледжі. У віці 17 років він дебютував на Бродвеї в ролі Пола в «Оренді». У 2001 році він з'явився в ансамблі бродвейської концертної версії Dreamgirls.

Він проводив багато часу, виступаючи в театрі в Лос-Анджелесі, зокрема у 2010 році з Leap of Faith, який переїхав на Бродвей у 2012 році, де він зіграв Ісаю Стердеванта. Коли шоу закрили незабаром після цього, він переїхав до Нью-Йорка.

Після головної ролі Off-Broadway у Венеції та Witness Uganda (згодом перейменованого на Invisible Thread) на ART та в майстернях, Одом працював із Лін-Мануелем Мірандою у Encores! Нецентральне виробництво Tick, Tick. . . Бум!, граючи Майкла. Одом також зіграв Ната Кінга Коула в благодійному концерті Акторського фонду Америки Bombshell у 2015 році.

Одом в Гамільтоні в 2015 році

Одом був номінований на премію Drama Desk Award 2015 за найкращу чоловічу роль у мюзиклі за роль Аарона Берра в небродвейській виставі «Гамільтон» у The Public Theatre. Він продовжив виконувати ту саму роль у театрі Річарда Роджерса після того, як шоу перенесли на Бродвей пізніше того ж року. Він також отримав премію «Греммі» 2016 року за акторський альбом і отримав премію «Тоні» за найкращу чоловічу роль у мюзиклі .

Остання поява Одома в ролі Аарона Берра в Гамільтоні відбулася 9 липня 2016 року.

Телебачення[ред. | ред. код]

Він був гостем у кількох шоу, зокрема «Дівчата Гілмор», «Анатомія Грея», «Надприродне» та «Хороша дружина». Одом неодноразово зіграв роль у CSI: Маямі, з'являючись у ролі Джозефа Кейла в дев'яти епізодах між 2003 і 2006 роками.

Потім він зіграв повторювану роль у серіалі «Зниклий», з’явившись у 10 епізодах як Маліко Крісто. З 2006 по 2007 рік він виконував постійну роль Фредді у «Великому дні», з’являючись у дев’яти епізодах до його скасування. Він також зіграв роль другого плану в телефільмі «По» у 2011 році.

У музичному телесеріалі Smash Одом зіграв повторювану роль Сема Стрікленда у 2012 році, і його підвищили до головної ролі в останньому сезоні шоу у 2013 році.

Наприкінці 2013 року Одому запропонували головну роль Лукаса Ньюсома в серіалі «Стан справ». Він погодився на роль, але зрештою відмовився, щоб взяти роль Аарона Берра в майстерні мюзиклу «Гамільтон».

У 2013 і 2014 роках він декілька разів з'явився у Person of Interest в ролі Пітера Кольєра, з’явившись у восьми епізодах. Він також зіграв преподобного Кертіса Скотта в семи епізодах серіалу «Закон і порядок: Спеціальний підрозділ жертв» між 2013 і 2015 роками.

Починаючи з 19 травня 2016 року, Одом вів веб-серіал Broadway.com Аарон Берр, сер: за лаштунками Гамільтона з Леслі Одомом-молодшим, з новим епізодом, який завантажувався щочетверга протягом восьми тижнів. Одом також мав зіграти Джиммі Джема в міні-серіалі 2017 року про Нове видання, але зрештою покинув проєкт.

У 2020 році Одом зі своєю дружиною Ніколетт Робінсон зіграв головну роль і став виконавчим продюсером чотирисерійного телесеріалу «Кохання під час Корони».[6] «Любов під час корони» розповідає про чотири переплетені історії про сповнені надією пошуки кохання та зв’язку під час карантину внаслідок пандемії COVID-19. Виробництво почалося практично 29 червня 2020 року в Лос-Анджелесі за допомогою дистанційних технологій.[7] Прем'єра обмеженої серії відбулася на Freeform 22 серпня 2020 року [8].

Наразі Одом озвучує персонажа Оуена Тіллермана в анімаційному музично-комедійному серіалі Apple TV+ «Центральний парк», за який він був номінований як «Видатне озвучення персонажа» на церемонії вручення премії «Еммі» у 2020 році. [9] Він також з'явиться як запрошена зірка у продовженні Disney+ The Proud Family The Proud Family: Louder and Prouder у другому сезоні в ролі Кваме. [10]

У 2016 році Одома також зняли в рекламі Nationwide Insurance .

4 лютого 2018 року Одом заспівав «America the Beautiful» під час трансляції Super Bowl LII на NBC.

Кино[ред. | ред. код]

Одом знімався в короткометражних фільмах і грав роль Уолтера Холла у військовому фільмі «Червоні хвости» 2012 року.

Він зіграв доктора Арбутнота в екранізації Кеннета Брани «Вбивство у Східному експресі» 2017 року. Він також зіграв роль аболіціоніста Вільяма Стіла у фільмі «Гаррієт » 2019 року про аболіціоністку Гаррієт Табмен. У 2019 році Одом зіграв головну роль у постапокаліптичному романі Only разом із Фрідою Пінто.

У 2021 році Одом знявся в ролі Ебо в музичному фільмі «<i id="mw-Q">Музика</i>», співавтором сценарію та режисером якого виступила австралійська співачка і автор пісень Сія. [11] [12] Він був випущений у лютому 2021 року [13].

У 2020 році Одома взяли на роль соул-співака Сема Кука в екранізації «Одної ночі в Маямі... », зрежисованої Регіною Кінг, яка вийшла в кінотеатрах і на Amazon Prime 15 січня 2021 року. За роль Кука Одом отримав схвальні відгуки від критиків і з того часу номінувався на премію «Оскар», «Золотий глобус» і премію SAG, включно з номінацією на найкращу чоловічу роль другого плану та додаткову номінацію на найкращу акторську роботу в кінофільмі. Разом із Семом Ешвортом як співавтором, Одом написав і виконав пісню « Speak Now », яка також була номінована як найкраща оригінальна пісня на 78-й церемонії вручення премії «Золотий глобус», яка відбудеться 28 лютого 2021 року. «Speak Now» звучить під час останніх титрів One Night in Miami.

У травні 2021 року Одома взяли на роль у фільмі Glass Onion: A Knives Out Mystery, продовженні фільму Раяна Джонсона Knives Out з Деніелом Крейгом у ролі Бенуа Блана. [14] У липні 2021 року Одома було обрано для майбутнього, поки що без назви, продовження фільму Вільяма Фрідкіна «Екзорцист», де Еллен Берстін знову зіграє роль Кріса Макніла. [15]

Кар'єра звукозапису[ред. | ред. код]

У 2014 році Одом самостійно випустив свій дебютний альбом Леслі Одома-молодшого як джазового співака на компакт-диску та SoundCloud, а також рекламував альбом кількома концертами в The Public Theatre. У лютому 2016 року він випустив версію «Good For You» Селени Гомес за участю свого колеги по акторському складу Гамільтона Девіда Діггза.

Одом підписав контракт на чотири альбоми з S-Curve Records у 2016 році. Він і продюсер Стів Грінберг звузили 200 потенційних мелодій до десяти треків, і Одом записав оновлену та покращену версію Леслі Одома-молодшого під час вихідних і після обіду перед бродвейськими виставами, щоб випустити альбом до того, як Одом залишив Гамільтон. Випущений у червні 2016 року, альбом посів 1 місце в Billboard Jazz і 147 місце в Billboard 200.

11 листопада 2016 року Одом випустив свій другий альбом Simply Christmas, який містив джазові інтерпретації різдвяних стандартів. У жовтні 2017 року було випущено розкішне видання альбому з чотирма додатковими піснями. Simply Christmas посів №1 в чартах iTunes і Billboard Jazz, досягнувши №4 у чарті Billboard Holiday і №31 у чарті Billboard Top 200.

У листопаді 2019 року Одом випустив свій третій альбом і перший альбом з оригінальним матеріалом Mr, а в жовтні 2020 року він дебютував з новою версією видатної пісні альбому «Cold» за участю Сії. [16] [17]

Його другий святковий альбом, який отримав схвалення критиків, The Christmas Album, вийшов у листопаді 2020 року. Різдвяний альбом — четвертий студійний альбом Одома. [18]

Одом їздить у тури, щоб рекламувати свої альбоми, даючи концерти за підтримки джазового квінтету, до складу якого входять барабанщик, перкусіоніст, басист, гітарист і піаніст, який також є музичним керівником Одома.

У грудні 2017 року Одом повернувся на сцену Нью-Йорка на сольному концерті в Jazz at Lincoln Center. Виступ у стилі кабаре був створений навколо фірмових пісень і музики, які сформували шлях цього артиста, і все це було виконано з групою світового класу перед живою аудиторією. Шоу було знято для трансляції як годинну спеціальну програму PBS у рамках серіалу « Наживо з Лінкольн-центру », який отримав 17 премій «Еммі», а прем’єра відбулася у квітні 2018 року.

Письменник[ред. | ред. код]

У червні 2017 року було оголошено, що Одом уклав угоду про книгу Failing Up: How to Take Risks, Aim Higher, and Never Stop Learning, яку він писав з наміром надихнути молодших читачів. У книзі, яка була опублікована імпринтом Макміллана в березні 2018 року, «викладено невдачі та неприйняття, які передували його успіху». Одом створив свої твори за стилем промови на врученні вручення, досліджуючи те, чого він навчився протягом свого життя, і важливість переслідування пристрастей.

Особисте життя[ред. | ред. код]

З 1 грудня 2012 року Одом одружений на актрисі Ніколетт Хлої Робінсон. Їхня донька Люсіль Рубі народилася 23 квітня 2017 року. Їхній син Ейбл Фінеас народився 25 березня 2021 року.

Пара познайомилася в 2008 році, коли Робінсон була студенткою Каліфорнійського університету в Лос- Анджелесі і проходила прослуховування для фільму «Одного разу на цьому острові». Коли вона замінила члена акторського складу, який несподівано пішов, помічник режисера Одом став відповідальним за її швидке приведення в норму, і зав’язалися романтичні стосунки. Відтоді Робінсон з’явилася в небродвейському мюзиклі «Невидима нитка» (2015) і телесеріалі «Афера», а також зіграла головну роль у бродвейському мюзиклі «Офіціантка» з 4 вересня по 9 грудня 2018 року.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Кіно[ред. | ред. код]

рік Назва Роль Примітки
2007 рік Опудало Джо Джо Короткий
2012 рік Червоні Хвости Деклан «Вінкі» Холл
2015 рік Луна відправляється в круїз Оскар Короткий
2017 рік Вбивство у Східному експресі Доктор Арбутнот
2019 рік Тільки Воля
Гаррієт Вільям Стілл
2020 рік Гамільтон Аарон Берр
Одна ніч у Маямі. . . Сем Кук
2021 рік Музика Ебо Одом
Багато святих Ньюарка Гарольд Макбраєр
Голка в стеку часу Нік Міккельсен
2022 рік Скляна цибулина: дістати ножі Ліонель Туссен
2023 рік Екзорцист Таннер

Телебачення[ред. | ред. код]

Year Title Role Notes
2003–2006 CSI: Miami Joseph Kayle Постійна роль; 9 епізодів
2004 The Big House Lamont Епізоди: "A Friend in Need", "Almost Touched by an Angel"
2006 Threshold Sergeant Adams Епізод: "The Crossing"
Gilmore Girls Quentin Walsh Епізод: "Bridesmaids Revisited"
Vanished Agent Malik Christo Постійна роль; 10 епізодів
Close To Home Jordan Carter Епізод: "Prodigal Son"
2006–2007 Big Day Freddy Постійна роль; 9 episodes
2007 The Bill Engvall Show Mr. Pratt Епізоди: "Good People", "Feel Free to Say No"
Supreme Courtships Marcus ТВ фільм
2008 Grey's Anatomy P.J. Walling Епізод: "There's No "I" in Team"
2011 NCIS: Los Angeles FBI Agent Duane Lausten Епізод: "Archangel"
Zeke and Luther Mr. Arliss Bunnyson Епізод: "Zeke, Luther, and Kojo Strike Gold"
Bandwagon Urban Glee performer Епізод: "You Can Do Anything"
Supernatural Guy Епізод: "Season Seven, Time for a Wedding"
Poe Julian 'Jupiter' Noble ТВ фільм
2012 House of Lies James Епізоди: "Ouroboros", "Veritas"
2012–2013 Smash Sam Strickland Головна роль; 23 episodes
2013 Person of Interest Peter Collier Постійна роль; 8 епізодів
2013–2015 Law & Order: Special Victims Unit Reverend Curtis Scott Постійна роль; 7 епізодів
2014 Gotham Ian Hargrove Епізод: "Harvey Dent"
2016 The Good Wife Barry Pert Епізод: "Unmanned"
Aaron Burr, Sir: Backstage at Hamilton with Leslie Odom Jr. Host Веб серії; 8 епізодів
2018 We Bare Bears Dr. Leslie Голос; епізод: "More Everyone's Tube"[19][20]
One Dollar Randall Abatsy 4 епізоди
2020–2022 Central Park Owen Tillerman Голос; головна роль
2020 Love in the Time of Corona James[21] Головна роль
2021 The Tony Awards Present: Broadway's Back! Himself (host) ТВ подія
Blue's Clues &amp; You! Mo Snow Голос; епізод: "Blue's Snowy Day Surprise"
2022 Abbott Elementary Draemond Епізод: "Attack Ad"
2023 The Proud Family: Louder and Prouder Kwame Голос; 3 епізоди

Театр[ред. | ред. код]

рік Назва Роль дати Місце проведення Примітки
1998 рік Оренда Павло / Коп / інші Нідерландський театр Бродвей
2001 рік Дівчата мрії Виконавець 24 вересня 2001 року Центр виконавських мистецтв Форда Благодійний концерт Акторського фонду
2004 рік Джерсі Бойз Ансамбль 5 жовтня 2004 р. – 16 січня 2005 р Театр Ла Хойя Проба
2007 рік Зберігайте свій Пантеон Театр Геффен Регіональний
Бути живим Виконавець 25 серпня – 9 вересня 2007 року Westport Country Playhouse Регіональний
25 жовтня – 2 грудня 2007 року Філадельфійська театральна компанія
2008 рік Одного разу на цьому острові Агве, бог води 12–14 вересня 2008 р Театр Фрейда Регіональний; також помічник режисера
2009 рік Душа Роджерса Виконавець 2–3 жовтня 2009 р Театр реприз Ревю
2010 рік Стрибок віри Ісайя Стердевант 3–24 жовтня 2010 р Театр Ахмансон Проба
2012 рік 26 квітня – 13 травня 2012 року Театр Сент-Джеймс Бродвей
2013 рік Венеція Маркос Монро 28 травня – 30 червня 2013 року Громадський театр Офф-Бродвей
2014 рік Тік, Тік. . . Бум! Майкл 24–28 червня 2014 р Центр Нью-Йорка Біс!
2015–2016 роки Гамільтон Аарон Берр 20 січня – 3 травня 2015 року Громадський театр Офф-Бродвей
06.08.2015 – 09.07.2016 Театр Річарда Роджерса Бродвей



</br> Премія «Тоні» за найкращу чоловічу роль у мюзиклі
Майстер-класи
  • Witness Uganda (пізніше перейменована на Invisible Thread ), 2010

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Список альбомів із вибраними позиціями в чартах, продажами та сертифікатами
Назва Деталі альбому Пікові позиції на діаграмі
США [22] Продажі в США [23] американський джаз [24] Свято США [23]
Леслі Одом мл.
  • Випущено: 12 серпня 2014 р



    </br> 20 червня 2016 р. (перевидання)
  • Позначка: власний випуск (оригінал)



    </br> S-Curve Records (перевидання)
  • Формати: CD, цифрове завантаження
147 59 1
Просто Різдво 31 12 1 4
Містер 54
Різдвяний альбом

Альбоми саундтреків[ред. | ред. код]

  • Leap of Faith: The Musical (Original Broadway Cast Recording) (4 грудня 2012)
  • Венеція (оригінальний акторський запис) (23 вересня 2014)
  • Hamilton (Original Broadway Cast Recording) (25 вересня 2015)
  • One Night In Miami (15 січня 2021 р.) Саундтрек містить оригінальну пісню з фільму «Speak Now».

Сінгли[ред. | ред. код]

Назва рік Альбом
"Добре для вас" 2016 рік позаальбомний сингл
" Щасливого маленького Різдва " Просто Різдво
« Прекрасна Америка » 2018 рік позаальбомний сингл
"Без вас" позаальбомний сингл
"Чого ми чекаємо"



</br> (за участю Ніколет Робінсон )
позаальбомний сингл
«Ведмідь Факти»



</br> (з акторським складом We Bare Bears )
позаальбомний сингл
" Все, що я хочу на Різдво - це ти "



</br> (разом з Інгрід Майклсон )
Сезонні пісні Інгрід Майклсон
"Під натиском" 2019 рік Містер
«Збожеволіти» [25] 2020 рік
"холодний"



</br> (за участю Sia ) [26]
позаальбомний сингл

Інші появи[ред. | ред. код]

Назва рік Інші художники Альбом
«Алілуя, я вірю» 2015 рік Джим Брікман Комфорт і радість: солодкі звуки Різдва та радісне Різдво
« Радість світу » Бродвейський акторський склад Гамільтона Broadway's Carols for a Cure, Vol. 17, 2015
« Осіннє листя » 2016 рік N/A Тоні Беннетт святкує 90 років
"Серйозно" Пісню написала Сара Барей This American Life Ep.599
" Мій роман " 2017 рік Біллі Портер Біллі Портер представляє: Душа Річарда Роджерса
" Sondheim : Medley: Children will Listen / You've Got Be Carefully Taught (From " Into the Woods " & " South Pacific ")" 2018 рік Рене Флемінг, Концертний оркестр BBC та Роб Фішер Бродвей

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Year Award Category Nominated work Result Ref
2002 Princess Grace Award Acting Перемога
2012 Fred and Adele Astaire Award Best Dancer on Broadway Leap of Faith Перемога
Drama League Award Distinguished Performance Номінація
2015 Drama Desk Award Outstanding Featured Actor in a Musical Hamilton Номінація
Lucille Lortel Awards Outstanding Lead Actor in a Musical Номінація
2016 Tony Award Best Actor in a Musical Перемога
Grammy Award Best Musical Theater Album Перемога
Broadway.com Audience Awards Favorite Leading Actor in a Musical Номінація
Favorite Onstage Pair (w/ Lin-Manuel Miranda) Перемога
2018 Teen Choice Awards Choice Drama Movie Actor Murder on the Orient Express Номінація
2020 Primetime Emmy Awards Outstanding Character Voice-Over Performance Central Park Номінація
2021 Academy Awards Best Supporting Actor One Night in Miami... Номінація
Best Original Song (For "Speak Now") Номінація
AAFCA Awards Best Ensemble Перемога
Alliance of Women Film Journalists Awards Best Supporting Actor Перемога
Black Film Critics Circle Awards Перемога
Best Ensemble Перемога
British Academy Film Awards Best Actor in a Supporting Role Номінація [27]
Chicago Film Critics Association Awards Best Supporting Actor Номінація
Critics' Choice Awards Best Supporting Actor Номінація
Best Song (For "Speak Now") Перемога
Best Acting Ensemble Номінація
Golden Globe Awards Best Supporting Actor – Motion Picture Номінація
Best Original Song (For "Speak Now") Номінація
Hawaii Film Critics Society Best Supporting Actor Номінація
Best Original Song (For "Speak Now") Перемога
Houston Film Critics Society Awards Best Supporting Actor Перемога
Best Original Song (For "Speak Now") Перемога
Indiana Film Journalists Association Best Supporting Actor Перемога
Best Ensemble Номінація
Independent Spirit Awards Robert Altman Award Перемога
Music City Film Critics Association Best Supporting Actor Номінація
Best Original Song (For "Speak Now") Перемога
Best Ensemble Перемога
North Dakota Film Society Best Original Song (For "Speak Now") Номінація
Online Film Critics Society Awards Best Supporting Actor Перемога
Philadelphia Film Critics Circle Номінація
San Diego Film Critics Society Awards Best Ensemble Номінація
San Francisco Bay Area Film Critics Circle Awards Best Supporting Actor Номінація
Screen Actors Guild Awards Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role Номінація [28]
Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture Номінація
St. Louis Film Critics Association Awards Best Supporting Actor Номінація
Sunset Film Circle Awards Best Supporting Actor Номінація
Primetime Emmy Awards Outstanding Lead Actor in a Limited or Anthology Series or Movie Hamilton Номінація
2022 Outstanding Variety Special (Live) The Tony Awards Present: Broadway's Back! Номінація

У 2019 році Одом отримав звання почесного доктора образотворчих мистецтв від своєї альма-матер, Університету Карнегі-Меллона, на його 122-й церемонії відкриття, де Одом також був основним доповідачем. [29]

Дивись також[ред. | ред. код]

  • Список акторів, номінованих на премію «Оскар».
  • Список чорношкірих лауреатів і номінантів премії Оскар

Посилання[ред. | ред. код]

  1. You are being redirected... pennsylvanianewstoday.com. 26 вересня 2021. Процитовано 20 листопада 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. You are being redirected... bostonpopsjuly4th.org. Архів оригіналу за 24 жовтня 2021. Процитовано 14 липня 2021.
  3. Woods, Kathia. Leslie Odom Jr. embraces the darkness in 'Sopranos' prequel. The Philadelphia Tribune (англ.). Процитовано 11 жовтня 2021.
  4. 'Speak Now' Wins Critics Choice Award for Best Song, Muddying the Oscar Race. Billboard (англ.). Процитовано 22 квітня 2021.
  5. а б Stated on Finding Your Roots, February 22, 2022
  6. Ramos, Dino-Ray (29 червня 2020). 'Love In The Time Of Corona': Freeform Sets Leslie Odom Jr., Nicolette Robinson, Tommy Dorfman, Rainey Qualley And 4 More For Limited Series Event. Deadline Hollywood (амер.). Процитовано 22 квітня 2021.
  7. White, Peter (7 травня 2020). 'Love in the Time of Corona': Freeform Orders COVID-19 Scripted Comedy From 'Good Trouble' EP Joanna Johnson & Anonymous Content. Deadline Hollywood (амер.). Процитовано 22 квітня 2021.
  8. Pedersen, Erik (27 липня 2020). 'Love In The Time Of Corona': Premiere Date & Teaser For Freeform's Rom-Com Limited-Series. Deadline Hollywood (амер.). Процитовано 22 квітня 2021.
  9. Leslie Odom Jr. Television Academy (англ.). Процитовано 22 квітня 2021.
  10. The Proud Family [@theproudfamily] (13 грудня 2022). The family’s getting bigger 🙌 The Proud Family: #LouderAndProuder is back for Season 2, streaming February 1, only on @DisneyPlus (Твіт). Процитовано 13 грудня 2022 — через Твіттер.
  11. Kate Hudson And Leslie Odom Jr. Star In Sia's Directorial Debut 'Music' [VIDEO]. Bossip. 19 листопада 2020. Процитовано 22 грудня 2020.
  12. Ramachandran, Naman (12 жовтня 2020). Sia's 'Music,' Starring Kate Hudson, Begins Global Sales Journey With HanWay Films. Variety (амер.). Процитовано 22 грудня 2020.
  13. Curto, Justin (19 листопада 2020). Sia Made a Movie Called Music (and an Album Too). Vulture (en-us) . Процитовано 22 грудня 2020.
  14. Kit, Borys; Galuppo, Mia (18 травня 2021). Leslie Odom Jr. Joins Daniel Craig in 'Knives Out 2' (Exclusive). The Hollywood Reporter (амер.). Процитовано 18 травня 2021.
  15. Vlessing, Etan (26 липня 2021). Leslie Odom Jr., Ellen Burstyn to Star in 'The Exorcist' Sequel. The Hollywood Reporter. Процитовано 14 липня 2022.
  16. www.amazon.com https://www.amazon.com/Mr-Leslie-Odom-Jr/dp/B07Y4K73GB. Процитовано 22 квітня 2021. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  17. Leslie Odom Jr. Taps Sia to Heat Up His Song 'Cold': Listen. Billboard (англ.). Процитовано 22 квітня 2021.
  18. 'Hamilton' star Leslie Odom Jr. releases new Christmas album ahead of Sam Cooke role in 'One Night in Miami'. Orange County Register (амер.). 30 листопада 2020. Процитовано 22 квітня 2021.
  19. Listings – WE BARE BEARS on Cartoon Network. The Futon Critic. Процитовано 10 серпня 2018.
  20. Clip: Leslie Odom Jr. Raps Bear Facts in We Bare Bears. Animation Magazine. 3 серпня 2018. Процитовано 10 серпня 2018.
  21. Ramos, Dino-Ray (29 червня 2020). 'Love In The Time Of Corona': Freeform Sets Leslie Odom Jr., Nicolette Robinson, Tommy Dorfman, Rainey Qualley And 4 More For Limited Series Event. Deadline Hollywood. Процитовано 27 липня 2020.
  22. Charts. Billboard.
  23. а б Charts. Billboard.
  24. Charts. Billboard.
  25. Hot/Modern/AC Future Releases. All Access Music Group. Архів оригіналу за 24 лютого 2020. Процитовано 24 лютого 2020.
  26. Cold – single. Apple Music. 2 жовтня 2020. Процитовано 2 жовтня 2020.
  27. Baftas 2021: the full list of nominations. The Guardian. 9 березня 2021. Процитовано 9 березня 2021.
  28. Moreau, Natalie Oganesyan,Jordan; Oganesyan, Natalie; Moreau, Jordan (4 лютого 2021). 2021 SAG Awards: The Complete Nominations List. Variety. Процитовано 11 лютого 2021.
  29. Carnegie Mellon University (2 квітня 2019). Tony & Grammy Winner Leslie Odom Jr. To Deliver Commencement Address – News – Carnegie Mellon University. www.cmu.edu (англ.). Процитовано 9 квітня 2019.

Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "ActorsFund", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "CBS2016", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Elle2016", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Fleming2016", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Gans2018", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Gray2013", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Hart2018", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Lee2016", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Paulson2016", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Playbill-bio", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Playbill2015", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Playbill2017", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Roa2017", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Snyder2017", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "Whelan2015", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "ibdbcite", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "nationwide", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "nationwide2", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.
Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "USNews", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.

Помилка цитування: Тег <ref> з назвою "GansBook", визначений у <references>, не використовується в попередньому тексті.

Зовнішні посилання[ред. | ред. код]