Люба Венді

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Люба Венді
Dear Wendy
Жанр драма
Режисер Томас Вінтерберг
Продюсер Сіс Граум Йоргенсон
Сценарист Ларс фон Трієр
У головних
ролях
Джеймі Белл
Білл Пуллман
Оператор Ентоні Дод Мантл
Композитор Бенджамін Воллфіш
Монтаж Міккель Нільсен
Кінокомпанія Zentropa
Дистриб'ютор A-Filmd і Netflix
Тривалість 105 хв.
Мова англійська
Країна Данія Данія
Франція Франція
Велика Британія Велика Британія
Німеччина Німеччина
Рік 2004
Дата виходу 16 травня 2004
Кошторис 50 млн. крон
Касові збори 604 тис. $
IMDb ID 0342272
dearwendy.dk

«Люба Венді» (англ. Dear Wendy) — драма Томаса Вінтерберга за сценарієм Ларса фон Трієра. Лауреат призу «Срібний Святий Георгій» за найкращу режисуру XXVII Московського кінофестивалю[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається у бідному шахтарському містечку Істерслоуп в Західній Вірджинії (США), яке дуже нагадує трієрівські Догвіль і Мандерлей. Парубок на ім'я Дік (Джеймі Белл) знаходить пістолет і, незважаючи на свій миролюбний характер, починає відчувати до нього ніжну прихильність. Свій пістолет він називає Венді і ставиться до нього як до коханої жінки. Поступово він знаходить однодумців — одинаків та невдах з рідного містечка — і організовує у занедбаній шахті таємний клуб любителів зброї «Денді». Головний закон клубу — не використовувати пістолети за призначенням. Однак незабаром членам клубу доведеться усвідомити, що правила існують для того, щоб їх порушувати.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • В сценарії Ларса фон Трієра героям фільму було близько двадцяти років, але Томас Вінтерберг вирішив зробити їх підлітками. Трієр заявив, що це була чудова ідея.
  • У стрічці звучить численні пісні популярної в 1960-ті роки британської поп-рок групи The Zombies (She's Not There, Time of the Season та інші).

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 17 листопада 2015. Процитовано 28 жовтня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)