Ліам Сміт — Кріс Юбенк-молодший II

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ліам Сміт — Кріс Юбенк-молодший II
Дата 2 вересня 2023
Місце проведення Манчестер Арена, Манчестер, Велика Британія
Титули на кону -

Велика Британія Ліам Сміт vs. Велика Британія Кріс Юбенк-молодший
М'язистий
(англ. Beefy)
Наступне покоління
(англ. Next Gen)
Інформація про боксерів
Велика Британія Ліверпуль Походження Велика Британія Гоув
33–3–1 (20 KO) Рекорд до поєдинку 32–3 (23 KO)
35 Вік 33
176 см Зріст 180 см
Ортодокс Стійка Ортодокс
№ 2 у рейтингу WBO у середній вазі Титули № 4 у рейтингу WBC у середній вазі

Результат Перемога Кріса Юбенка-молодшого технічним нокаутом в 10-у раунді

Бій Ліам Сміт — Кріс Юбенк-молодший II (англ. Liam Smith vs Chris Eubank Jr II) — професійний боксерський поєдинок-реванш у середній вазі між британцями Ліамом Смітом і Крісом Юбенком-молодшим. Бій відбувся 2 вересня 2023 року на Манчестер Арені в Манчестері (Велика Британія).[1] Кріс Юбенк-молодший здобув перемогу технічним нокаутом в десятому раунді.[2]

Передумови

[ред. | ред. код]

Під час першого поєдинку в січні Кріс Юбенк-молодший був фаворитом. Проте Ліам Сміт здійснив апсет, здолавши свого співвітчизника перед 20-тисячною аудиторією на Манчестер Арені у четвертому раунді технічним нокаутом. Спочатку «М'язистий» відправив суперника у нокдаун. Юбенк-молодший підвівся і продовжив бій, але Сміт продовжував завдавати удари допоки рефері достроково не зупинив бій.[3]

Ліам Сміт (33-3-1, 20 КО), уродженець Ліверпуля, став професіоналом у 2008 році, та є колишнім чемпіоном Співдружності націй та Великої Британії у напівсередній вазі. У 2015 році 35-річний боксер здолав Аполло Томпсона[en] в бою за титул чемпіона світу за версією WBO в напівсередній вазі, проте через рік програв його нокаутом Канело Альваресу. Після поєдинку проти мексиканця «М'язистий» завоював пояс WBO Interim, але зазнав поразки в бою за титул чемпіона світу WBO проти Хайме Мунгуї у 2018 році. З того часу британець провів 8 боїв, у яких здобув 7 перемог і зазнав 1 поразки.

Кріс Юбенк-молодший (32-3, 23 КО), син колишнього чемпіона світу у двох вагових категоріях, став професіоналом у 2011 році і є колишнім володарем поясу WBA Interim в середній вазі. Після поразки від Джорджа Гровса у 2018 році за титул WBA Super, Юбенк здобув шість перемог поспіль. Далі уродженець Гоуву[en] домовився про бій проти Конора Бенна[en], але останній провалив кілька допінг-тестів, тож Юбенку довелося вийти на бій проти Ліама Сміта.[4]

Час початку

[ред. | ред. код]

Андеркард розпочався о 20:00 за київським часом, а головний бій — о 01:00.[1]

Транслятори

[ред. | ред. код]

В Україні трансляція поєдинку пройшла на телеканалі Megogo Гонг.

Перебіг поєдинку

[ред. | ред. код]

У стартовому раунді Юбенк постійно провокував боротьбу в клінчах, проте у силовому двобої краще виглядав Ліам Сміт. На останній секунді другого раунду «М'язистий» впав на канвас, але рефері вважав що Кріс штовхнув свого суперника.

На початку четвертої трихвилинки Кріс Юбенк-молодший відправив Сміта аперкотом у нокдаун. Той втратив капу, тож отримав більше часу на відновлення.

На старті п'ятого раунду Юбенк притиснув суперника до канатів та наніс велику кількість ударів. Сміт був в змозі продовжувати бій далі, але перехопити ініціативу йому так і не вдавалося.

Наступні раунди проходили з перевагою Кріса. У десятому раунді Сміт заробив розсічення, трохи пізніше вдруге за поєдинок потрапив у нокдаун, а далі рефері зупинив поєдинок.[5]

Карта боксерського шоу

[ред. | ред. код]
Вагова категорія проти Спосіб Раунди Час Примітки
Мейнкард
Середня вага Велика Британія Ліам Сміт vs Велика Британія Кріс Юбенк-молодший TKO 10/12 1:45
Перша напівсередня вага Велика Британія Адам Азім[en] vs Україна Арам Фаніян UD 10
Важка вага Велика Британія Фрейзер Кларк vs Велика Британія Девід Аллен[en] RTD 6/10 3:00
Напівсередня вага Албанія Флоріан Марку[en] vs Ірландія Ділан Моран TKO 1/10 0:54
Друга середня вага Велика Британія Марк Геффрон[en] vs Велика Британія Джек Каллен[en] TKO 3/12 2:43 За титули BBBofC та CBC в другій середній вазі
Перша напівсередня вага США Мікаела Майєр vs Італія Сільвія Борто PTS 10x2
Напівсередня вага Велика Британія Лорен Прайс vs Замбія Лоліта Музея[en] TD 6/8x2 0:24
Легка вага Велика Британія Френкі Стрінгер vs Нікарагуа Енгель Гомес PTS 6

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Smith v Eubank Jr 2 date: Start time, undercard and how to follow grudge rematch. talkSPORT (en-gb) . 27 липня 2023. Процитовано 29 липня 2023.
  2. Relive Eubank's brilliant win over bitter rival Smith. BBC Sport (брит.). 1 вересня 2023. Процитовано 3 вересня 2023.
  3. Highlights: Smith stuns Eubank Jr with huge stoppage | Re-match triggered!. SkySports (англ.). Процитовано 29 липня 2023.
  4. Liam Smith vs. Chris Eubank Jr. 2 date, time, schedule & undercard for 2023 boxing fight | Sporting News United Kingdom. www.sportingnews.com (en-gb) . 14 липня 2023. Процитовано 29 липня 2023.
  5. Юбэнк взял реванш у Смита. С Макинтайром в углу. vringe.com. Процитовано 3 вересня 2023.

Посилання

[ред. | ред. код]

Ліам Сміт на сайті BoxRec

Кріс Юбенк-молодший на сайті BoxRec

Поєдинок на сайті BoxRec