Майкл Барбер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Майкл Барбер
англ. Michael Barber
Народився 24 листопада 1955(1955-11-24) (68 років)
Ліверпуль, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність бізнес-директор
Alma mater Університет Оксфорда і школа Бутгемаd
Нагороди
Лицар-бакалавр

Майкл Барбер  (англ. Michael Barber, нар. 24 листопада 1955[1]) - британський педагог, провідний експерт у галузі освітніх систем та реформування освіти. Засновник і голова правління Associates, консультативної фірми, зосередженої на співпраці з урядами та чільними громадськими організаціями.[2]

Освіта та кар’єра[ред. | ред. код]

Барбер отримав освіту в Bootham School, Йорк. Перед тим як вивчитись на викладача, він читав історію в Оксфордському університеті. Викладав у школах Великої Британії та Зімбабве.

Працював у відділі освіти Національної спілки вчителів. Ставши головою комітету за освітою як член лейбористської партії, був обраний до ради лондонського району Хакні.

У 1987 році він боровся за лейбористське крісло в Хенлі-на-Темзі, яке тоді займав Майкл Хеселтін.[3]

Майкл Барбер був партнером і керівником всесвітнього освітнього проекту в компанії «МакКінзі» (McKinsey), радником прем'єр-міністра Великої Британії Тоні Блера і експертом з питань освітньої реформи і впровадження масштабних змін у систему освіти.

Більше 20 років він пропрацював у сфері освіти, займаючись державними реформами і нововведеннями.[4]

Окрім цього був співробітником the Harvard Graduate School of Education та почесним доктором the University of Exeter.

Зараз містер Барбер займає пост головного радника з питань освіти в компанії Pearson (Велика Британія). У його обов'язки входить проведення міжнародних досліджень у сфері освіти і навчальних програм, консультування, впровадження інновацій та розробка нових продуктів і послуг, а також керівництво стратегіями компанії «Пірсон» у сфері освіти в країнах третього світу, у першу чергу, які швидко розвиваються.[5]

До його порад з питань соціальної політики вдавалися уряди більш ніж 40 країн, включаючи Австралію, США, Росію, Естонію, Чилі та Малайзії, а також найбільші міжнародні організації, такі як Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Всесвітній банк.

Видавнича діяльність[ред. | ред. код]

За останні два десятиліття науково-дослідницької діяльності містер Барбер опублікував численні звіти з питань освіти та продуктивності реформування у цьому напрямі.

12 березня 2015 року видав книгу «How to Run a Government: So that Citizens Benefit and Taxpayers Don't Go Crazy» (укр. Як керувати урядом. На користь громадян і для спокою платників податків) (видавництво «Penguin»).

Українською книгу перекладено та опубліковано у 2019 році видавництвом «Наш Формат».

Переклад українською[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. National Research University Higher School of Economics. www.hse.ru (англ.). Архів оригіналу за 23 квітня 2019. Процитовано 24 квітня 2019.
  2. Delivery Associates | Building expertise in governments. www.deliveryassociates.com. Архів оригіналу за 24 квітня 2019. Процитовано 24 квітня 2019.
  3. Wilby, Peter (14 червня 2011). Mad professor goes global. The Guardian (брит.). ISSN 0261-3077. Архів оригіналу за 24 квітня 2019. Процитовано 24 квітня 2019.
  4. 20 things about delivery from Michael Barber (and 3 stories about a neglected American President) you really need to know. The Institute for Government (англ.). 20 березня 2015. Архів оригіналу за 24 квітня 2019. Процитовано 24 квітня 2019.
  5. News & Events. www.pearson.com (англ.). Архів оригіналу за 30 березня 2019. Процитовано 24 квітня 2019.