Макасе Ньяпхісі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Макасе Ньяпхісі
Makase Nyaphisi
Громадянство Лесото Лесото
Діяльність дипломат
Відомий завдяки Надзвичайний і Повноважний Посол Лесото в Україні.

Макасе Ньяпхісі (Makase Nyaphisi) — дипломат Лесото. Надзвичайний і Повноважний Посол Лесото в Берліні, Німеччина (2006—2012)[1]. Відповідав не тільки за Німеччину, але й за Австрію, Францію, Польщу, Монако, Святий Престол і РФ[2], а також міжнародні організації ЮНЕСКО, МАГАТЕ і ФОНД ОПЕК (OFID). Посольство також охоплює Україну, Вірменію, Білорусь, Азербайджан, Естонію, Грузію, Латвію, Литву та Молдову.

Життєпис[ред. | ред. код]

Отримав медичну підготовку в Університеті Мартіна-Лютера в Галле-Віттенберзі, Німеччина. Він має ступінь магістра Університету Джона Хопкінса з гігієни та охорони здоров'я, розташованої в Балтіморі (США), сертифікат з первинної медичної допомоги — Гавайський університет у Гонолулу, США, а також сертифікат з епідеміології та контролю хвороб з університету Найробі (Кенія).

У 1981—1991 рр. — працював в Міністерстві охорони здоров'я Лесото, де він перейшов в ранг старшого медичного працівника і згодом став директором лікарняних служб Лесото. Пізніше він був відряджений до Адміністрації Розвитку Високогір'я Лесото (LHDA), де згодом став заступником генерального директора.

Доктор Макасе Ньяпхісі є членом декількох національних і міжнародних організацій охорони здоров'я і опублікував чимало професійних журналів з питань охорони здоров'я та розвитку[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Lesotho Missions Abroad. Архів оригіналу за 14 квітня 2016. Процитовано 14 червня 2019.
  2. Dmitry Medvedev received the letters of credence from eleven new ambassadors to the Russian Federation. Grand Kremlin Palace, Moscow: President of Russia. 5 лютого 2010. Архів оригіналу за 16 July 2011. Процитовано 25 лютого 2010. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |df= (довідка)
  3. A Lecture by H.E. Amb. Makase Nyaphisi, Ambassador of Lesotho to Germany. Архів оригіналу за 3 липня 2016. Процитовано 14 червня 2019.