Манкімен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Манкімен
англ. Monkey Man
Жанр бойовик[1] і фільм-трилер[1]
Режисер Дів Патель
Продюсер Василь Іваник
Дев Пател
Сценарист Пол Ангунавела
Джон Коллі
Дев Пател
У головних
ролях
Дів Патель, Шарлто Коплі, Pitobash Tripathyd, Vipin Sharmad, Sikandar Kherd, Sobhita Dhulipalad, Ashwini Kalsekard і Makarand Deshpanded
Оператор Sharone Meird
Композитор Гаушка і Джед Керзелd
Кінокомпанія Bron Studiosd, Monkeypaw Productionsd і Thunder Road Picturesd
Дистриб'ютор Universal Pictures і UIP-Dunafilmd[2]
Тривалість 113 хв.[3]
Мова англійська[1]
Країна  США[1]
 Канада[1]
 Сінгапур[1]
 Індія[1]
Рік 2024
IMDb ID 9214772
monkeyman.movie
CMNS: Манкімен у Вікісховищі

«Манкімен» (англ. Monkey Man) — американський бойовик-трилер, написаний Полом Ангунавелою, Джоном Коллі та режисером Девом Пателем, який є співавтором сценарію[4][5][6]. У фільмі зіграли Пател, Шарлто Коплі та Собхіта Дхуліпала[7].

Сюжет[ред. | ред. код]

Сирота, що виріс на вулицях Мумбаї, перетворюється на справжнього бійця, який не зупиниться, поки не помститься вбивцям своєї матері. Крок за кроком він наближається до впливових ворогів та корумпованої системи, що пригнічує бідних та беззахисних. Яскравий режисерський дебют Дева Патела.

Акторський склад[ред. | ред. код]

  • Дев Пател — Людина-Мавпа NRI
  • Шарлто Коплі — американська Людина-Мавпа
  • Собхіта Дхуліпала
  • Сікандар Кхер — індійська Людина-Мавпа

Виробництво[ред. | ред. код]

29 жовтня 2018 року було повідомлено, що Дев Пател дебютує як режисер з бойовиком-трилером під назвою «Людина-мавпа».[8] 12 березня 2021 року було оголошено про завершення зйомок, і компанія Netflix купила всесвітні права на фільм, описаний як «Джон Вік у Мумбаї»[7][9].

У фільмі представлена бойова хореографія Брахіма Чаба, актора бойовиків і хореографа, який працював з Джекі Чаном над фільмами «Клинок дракона» та «Авангард», Скоттом Едкінсом над «Ніндзя: Тінь сльози», «Бойка: Безперечний» і «Викрадення», Донні Єном над «Великим братом».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж Blanc J. AlloCiné — 1993.
  2. Terjesztésre kerülő filmalkotások és artfilmek nyilvántartásaNMHH.
  3. Letterboxd — 2011.
  4. Манкімен (2024) — афіша, сеанси, квитки на фільм у кінотеатрі Планета Кіно: Дніпро, Київ, Львів, Одеса, Суми, Харків. Планета Кіно (укр.). Процитовано 6 квітня 2024.
  5. Tartaglione, Nancy (29 жовтня 2018). Dev Patel To Make Feature Directing Debut With Monkey Man – AFM. Deadline Hollywood. Процитовано 24 січня 2021.
  6. Ritman, Alex (29 жовтня 2018). Dev Patel to Make Directorial Debut With Monkey Man. The Hollywood Reporter. Процитовано 24 січня 2021.
  7. а б Олег Данилов (28 лютого 2024). «Манкімен» / Monkey Man – Джон Уік у Мумбаї. Mezha.
  8. Kay, Jeremy (29 жовтня 2018). Dev Patel to direct, star in AFM-bound Monkey Man. Screen Daily. Процитовано 24 січня 2021.
  9. Wiseman, Andreas (12 березня 2021). Netflix Strikes $30M Deal For Dev Patel's Buzzed-About Directorial Debut Monkey Man. Deadline Hollywood. Процитовано 12 березня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]