Марко Вовчок. Таємнича зірка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марко Вовчок. Таємнича зірка
Жанр документалістика, історія, біографія
Режисер Світлана Красножон
Сценарист Тетяна Трофимчук
Тривалість 00:23:28 хвилин
Мова українська
Країна Україна
Рік 2014

«Марко Вовчок. Таємнича зірка» — український документальний фільм про українську письменницю Марко Вовчок, знятий у 2014 році. Режисер Світлана Красножон, сценарист Тетяна Трофимчук. Текст читають Юрій Коваленко, Тетяна Трохимчук. Хронометраж фільму 23 хв. 28 сек.

Інформація про фільм[ред. | ред. код]

У фільмі зібрано найцікавіші факти з біографії української письменниці, яку називали вундеркіндом від літератури, чорною вдовою та жінкою-загадкою. Вона відверто зневажала суспільну думку, забороняла друкувати власний портрет і навіть не замислювалась про власні мемуари. Її ім'я лунало, хоч і з різною інтонацією, в усіх літературних салонах — від Санкт-Петербурга до Парижа. Марія Вілінська, Марко Вовчок — українська письменниця, яка стала легендою.

Та відомою Марко Вовчок була не тільки через свою літературну творчість. Вона дратувала сучасників тим, що підкорювала десятки чоловіків нездоланною жіночністю, а сама при цьому писала твори під чоловічим іменем. Захоплююча документальна розповідь про талановиту письменницю та непересічну особистість

Див. також[ред. | ред. код]