Марія Амалія Орлеанська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марія Амалія Орлеанська
ісп. Maria Amalia de Orléans
Народилася 28 серпня 1851(1851-08-28)[1][3][…]
Померла 9 листопада 1870(1870-11-09)[1][2] (19 років)
Поховання Пантеон Інфантів
Діяльність аристократка
Титул принцеса і інфант Іспаніїd
Конфесія католицтво
Рід Бурбони, Орлеанський дім
Батько Антуан Орлеанський, герцог де Монпансьєd[1][4]
Мати Луїза Фернанда Іспанська[1][4]
Брати, сестри Марія Ізабелла Орлеанська, Марія Христина Орлеанська, Princess Maria de la Regla of Orléansd, Фернандо Орлеанський, Марія де лас Мерседес Орлеанська, Prince Felipe of Orléansd, Infante Antonio, Duke of Gallierad і Prince Luis of Orléansd

Марія Амалія Орлеанська (ісп. Maria Amalia de Orléans; 28 серпня 1851 — 9 листопада 1870) — друга дочка Антоніо Марії де Орлеан, герцога Монпасьє, та інфанти Іспанії Марії Луїзи Фернанди де Бурбон, дочки короля Фернандо VII.

Народилася 28 серпня 1851 року в палаці Сан-Тельмо, що в Севільї, одразу після народження її тітка, королева Ізабелла II, надала її статус Інфанти Іспанії. Подібно до своїх братів і сестер, з якими вона завжди була дуже близькою, вона отримала добру освіту в Палаці сім'ї Сан-Тельмо, освіта була завершена численними поїздками та перебуванням у Великій Британії та Франції. У 1868 році вона зі своєю родиною виїхала у вигнання до Португалії. Оселилась у Лісабоні, де її батько підтримував тісні стосунки з португальською королівською родиною, що передбачало її шлюб з тендітним і непривабливим немовлям Августо Португальським, братом короля Педро V, з метою гіпотетичного інтронізації обох молодих людей як королів Іспанії після падіння Іспанської монархії влітку того ж року. Однак цей шлюб так і не був здійснений, оскільки інфанта була закохана у свого кузена принца Фердинанда Орлеанського, герцога Аленсонського, з яким остаточно також не одружилася. За лісабонським вигнанням відбулося ще одне у Францію, звідки родина, яка тимчасово оселилася в замку Рандан, в Оверні, повернулася до Іспанії в 1870 році.

Знову поселившись у Севільї, незабаром після повернення Амалія серйозно захворіла і, маючи слабке здоров'я, померла в палаці Сан-Тельмо 9 листопада 1870 року. Її смерть пояснювали поганою якістю вод палацу. Інфанта була похована в Пантеоні Інфантів монастиря Ескоріал.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]