Мастурбритва

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мастурбритва (укр. мастурбація + бритва) — український поп-рок-регі-панк[1] гурт. Був заснований 8 серпня 2019 року в Одесі.

Мастурбритва
Основна інформація
Жанр поп, рок, реггі, панк
Роки 2020 — нинішній час
Країна Україна Україна
Місто Одеса
Мови російська — до 17 жовтня 2022
українська
Лейбли «Your Bunny Road» — від 1 червня 2022 до сьогодні
Склад Артем Кришталь
Едуард Винокуров
Олександр Резніченко
Андрій Дучинський
Лев Білоконь
Олена Бутенко

Історія[ред. | ред. код]

Створення[ред. | ред. код]

Гурт був створений 8 серпня 2020 року після того, як учасники гурту Артем Кришталь, Едуард Винокуров і Олександр Німлієнко зустріли світанок на пляжі «Отрада». Почалось все з першої репетиції. Ударником став Лев Білоконь — давній друг та учасник попереднього гурту Артема Кришталя «Noisy Racoons». Перша пісня гурту, «Ловушка в темноте», була написана в той же день. Через деякий час існування гурту до них приєднався соло гітарист Георгій Сінгх — однокласник Артема Кришталя. Гурт став відомий через те, що перед повноцінними виступами ритм-гітарист Едуард Винокуров та вокаліст Артем Кришталь ходили по вулицях і грали людям свої треки під акустичну гітару. Як стверджує сам гурт, все, що вони роблять — один великий мем, який вийшов з-під контролю. [джерело?]

Довоєнні часи[ред. | ред. код]

13 грудня 2020 року гурт виклав свій перший пост в інстаґрам[1], де пізніше вони викладали записи з репетицій.

В 2021 році гурт почав концертну діяльність, більшість з концертів проходили в клубі More Music Club.[1][2]

За 2021 рік гуртом було випущено 3 сингли: 10 березня перший сингл — «Сижка», 19 травня виходить перша пісня українською, яка була написана з Ігором Кайдашем — «Мій стиль», 23 вересня — «Лопата».

29 січня 2022 року гурт поїхав до Миколаїва, щоб провести концерт у клубі Phoenix. Вони виступали разом із миколаївськими гуртами Карамельные слёзы та Ярче солнца, а також одеським гуртом The Strangers. 4 лютого вони запросили Карамельные слёзы до Одеси та провели з ними концерт у More Music Club.[1][2]

У лютому 2022 гурт планує свій перший тур на квітень, котрий через повномасштабне вторгнення в Україну відклався на невідомий проміжок часу.[1]

Війна[ред. | ред. код]

Почалось повномасштабне вторгнення росії в Україну.

25 лютого вони опублікували пост в інстаґрамі[1], в якому висловились проти війни, а також змінили свій логотип, зробивши його з кольорів прапору України. Ритм-гітарист гурту Едуард Винокуров показово спалив свій паспорт російської федерації та виклав це в соцмережі[3].

1 червня 2022 року сумісно з Андрієм Лашевичем гурт відкриває свій цифровий лейбл «Your Bunny Road», який спрямований на молодих українських андеграунд-артистів та допомогу їм в організації концертів, продажу квитків та мерча.

22 липня 2022 року було випущено сингл «Ловушка в темноте»

15 вересня виходить у світ друга пісня українською — «Cringe».

17 жовтня гурт випустив свій перший альбом — «На руинах», який містить у собі 8 треків: 6 російською, написаних до 24 лютого, та 2 нові українською.

13 січня 2023 року гурт випустив сингл «Де?», в якому розповідається про почуття, спричинені війною.

Після синглу «Де?» склад гурту міняється. Соло гітара - Олександр Резніченко. Ритм гітара - Олена Бутенко. Бас - Андрій Дучинський

16 березня 2023 року виходить сингл з двох треків «У моїх руках/Тіні розбитих мрій». Трек «У моїх руках...» є перекладом треку «Лопата» на українську мову.

1 вересня 2023 року виходить сингл «Ртуть» в якому розповідається про бажання батьків зробити "якомога краще" за допомогою якого вони псують дітям життя вбиваючи їх особистість.

21 грудня 2023 року виходить сингл «Сміття». Це переклад пісні «Я ненвижу людей» з альбому «На руинах» на українську мову.

Склад гурту[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е Офіційний інстаґрам гурту.
  2. а б Офіційний інстаґрам клубу More Music Club.
  3. Винокуров, Едуард. Інстаґрам.

Посилання[ред. | ред. код]

‏‎