Маю честь бути українцем

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Маю честь бути Українцем» — книга вибраних творів українського письменника Сергія Мартинюка (Світогора Лелеко), що вперше вийшла у "Видавничому домі «АртЕк» 2020 року. В книгу увійшли як попередні твори письменника, так і нові доробки. З нового зокрема — нотатки сотника «Україна понад усе» про найкривавіші дні Майдану Гідності 18-20 лютого 2014 року. Гумореска «Гумка — резинка» в розділі «Сміх — це зброя». Нарис «Ірпінь — місто із власним обличчям».[1]

Опис книги і історія створення

[ред. | ред. код]

Книга має вісім розділів.

  1. Переднє слово полковника Кривобока В. І.
  2. Замість передмови «Від автора»
  3. Нотатки сотника «Україна понад усе»
  4. Проза
  5. Мисливські усмішки
  6. Сміх — це зброя
  7. Про себе.
  8. Ірпінь — місто із власним обличчям.

У зв'язку з карантинними обмеженнями презентація книги відбулась 29 серпня 2021 року на Київському міжнародному книжковому арт-фестивалі[2](Kyiv Book Art Fest 2021)[3]

Перше видання

[ред. | ред. код]

Обкладинка м'яка. На тильній стороні обкладинки розміщений портрет письменника і коротка анотація до видання: «Друзі! Маю честь бути Українським письменником. Не люблю слово «жанр». Пишу прозу, публіцистику, вірші, п'єси. Більше віддаю перевагу прозі — аристократичній, інтелектуальній, романтичній, історичній, філософській, гуморній. Пишу не оповідання і вірші, а „лелечки“ і „лелечанки“. Коли маєш Україну в серці, то буде і караючий багнет, і золоте перо письменника. Пишу і буду писати. Вважаю своїм приоритетом започаткувати нове мислення нової Української єліти, надихнути на відродження рідного „Я“. Хочу надихнути на головне — ми маємо створити нову націю із попелу старої — націю з розумом Переможців. Приєднуйтесь.»

Вихідні дані

[ред. | ред. код]

Повна назва книги: «Маю честь бути Українцем». Київ: ТОВ "Видавничий дім «АртЕк», 2020, 294 с. ISBN 978-617-7814-42-8

Відзнаки

[ред. | ред. код]

Книга відзначена:

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 2 травня 2021. Процитовано 31 січня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. https://uk.wikinews.org/wiki/Презентація_книги_Сергія_Мартинюка_«Маю_честь_бути_Українцем»
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 31 січня 2022. Процитовано 31 січня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 13 жовтня 2020. Процитовано 31 січня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 жовтня 2021. Процитовано 31 січня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)