Меланжист (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Меланжист»
Повна назва Футбольний клуб
Меланжист Єгор'євськ
Засновано 1936
Розформовано 1969
Населений пункт Єгор'євськ, СРСР СРСР
Стадіон
Ліга
Домашня
Виїзна

Футбольний клуб «Меланжист» або просто «Меланжист» (рос. Футбольный клуб «Меланжист» Егорьевск)  — радянський футбольний клуб з міста Єгор'євськ. Заснований не пізніше 1936 року.

Хронологія назв[ред. | ред. код]

  • 1936—1951 — «Червоний прапор»;
  • 1968—1969 — «Меланжист».

Історія[ред. | ред. код]

Футбольний клуб «Меланжист» засновано не пізніше 1936 року в місті Єгор'євськ під назвою «Червоний прапор». У 1936 році команда дебютувала в Кубку СРСР, де в 1/64 фіналу в додатковий час перемогла київський «Арсенал». В наступному раунді колектив повинен був зустрітися з київським «Динамо», але єгоровська команда вімовилася грати проти киян і знялася з турніру. Наступного року знову клуб знову взяв участь у Кубку СРСР, але пройти далі 1/164 фіналу так і не вдалося.

У 1948 році «Червоний прапор» дебютував у чемпіонаті РРФСР серед КФК, де став бронзовим призером Підмосковної зони. Цей результат так і залишився найкращим за період виступів у чемпіонаті РРФСР. Наступного року в турнірі не грав. У 1950 та 1951 роках знову грав у Підмосковній групі, але жодних вагомих успіхів у турнірі не мав. По завершенні сезону 1951 року команду розформували.

У 1968 році єгоровський клуб відродили під назвою «Меланжист». Команда одразу ж отримала місце в 9-й зоні РРФСР серед команду Класу «Б». Той сезон команда провела не дуже вдало, оскільки посіла 13-е місце серед 15-и команд-учасниць. Проте незважаючи на скромні успіхи в турнірі, «Меланжист» продовжив виступи в турнірі й наступного сезону. Команда посіла 9-е місце серед 16-и команд у своїй зоні класу «Б». Також «Меланжист» виступав у кубку СРСР, де дійшов до 1/8 фіналу кубку РРФСР. По завершенні сезону 1969 року команду розформували.

Досягнення[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]