Метью Рікрофт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Метью Рікрофт
англ. Matthew Rycroft
Народився 16 червня 1968(1968-06-16) (55 років)
Саутгемптон
Громадянство Велика Британія Велика Британія
Діяльність Дипломат
Alma mater коледж Мертон, Оксфордський університет
Знання мов англійська
Заклад Форин-офіс[1]
Титул командор Ордена Британської імперії
Посада Постійний представник Великої Британії при ООН
Нагороди
Командор Ордена Британської імперії

Сер Метью Рікрофт (англ. Matthew Rycroft) (16 червня 1968, Саутгемптон) — британський дипломат, командор Ордена Британської імперії. Постійний представник Великої Британії при ООН, вступив на посаду в квітні 2015 року, змінивши Марка Лайл Ґранта[2].

Біографія[ред. | ред. код]

Роботу в Форін-офіс почав у 1989 році, досягнувши в результаті посади головного операційного директора (COO).

Працював у британських представництвах у Женеві та НАТО, Рікрофт провів чотири роки в британському посольстві в Парижі. У 1995—1996 був начальником відділу в Групі Східної Адріатики на FCO. Згодом, після вступу на цю посаду, служив як член британської депутації Дейтонських мирних переговорів. У період з 1996 по 1998 рік він був референт в політиці планувальників FCO.

У 1998 році він приєднався до британського посольства в США, де служив протягом чотирьох років. У 2002 році був призначений особистим секретарем із закордонних справ прем'єр-міністра Тоні Блера, щоб консультувати його з питань, пов'язаних з зовнішньою політикою за таких напрямків, як Європейський Союз, Північна Ірландія та оборонні питання.

У 2005—2008 рр. — як представник Великої Британії за кордоном був Надзвичайним і Повноважним послом Великої Британії в Боснії і Герцеговині[2].

Нагороди та відзнаки[ред. | ред. код]

Сім'я[ред. | ред. код]

Дружина — Елісон, 3 доньки[2].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Проти Метью Рікрофта була націлена скандальна промова російського представника в РБ ООН Сафронкова від 12 квітня 2017, у якій він всупереч дипломатичному етикету, проявив демонстративну неповагу, агресивність та відверте хамство, кілька раз звернувся до британського представника на «ти».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Mackie, Colin British Diplomatic Directory (1820-2005)Форин-офіс.
  2. а б в Matthew Rycroft has been appointed as the United Kingdom’s Permanent Representative to the United Nations in New York. gov.uk. Архів оригіналу за 12 березня 2016. Процитовано 15 серпня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]