Мироненко Олег Миколайович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олег Мироненко
Мироненко Олег Миколайович
 Підполковник
Загальна інформація
Національність українець
Alma Mater Національна академія Національної гвардії України
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  Національна гвардія
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна) — 2022
Орден «За мужність» ІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Медаль «За військову службу Україні»
Медаль «За військову службу Україні»

Олег Миколайович Мироненко — підполковник Національної гвардії України, учасник російсько-української війни, що відзначився під час російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Життєпис[ред. | ред. код]

Олег Мироненко брав участь в АТО на сході України. У 2015 році капітан Олег Мироненко обіймав посаду першого заступника командира першого батальйону — начальника штабу 8-го полку оперативного призначення імені Івана Богуна, також відомий як Калинівський (8 ПОП, в/ч 3028) (пізніше — 14-та бригада оперативного призначення НГУ). З нагоди Дня захисника України у вересні 2015 року відзначений Почесною грамотою Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради з виплатою грошової винагороди. Випускник гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України. У 2019 році командував батальйонно-тактичною групою МВС, яка налічує понад три сотні військовослужбовців та працівників системи МВС[1][2].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден Богдана Хмельницького III ступеня (2022) — за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові.
  • орден «За мужність» II ступеня (2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[3].
  • орден «За мужність» III ступеня
  • медаль «За військову службу Україні»

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Гуманітарний факультет
  2. РОЗПОРЯДЖЕННЯ № 603 від 29 вересня 2015 року 01.10.2015 | ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 29 вересня 2015 року № 603 Про відзначення на Вінниччині Дня захисника України
  3. Лисогор, Ірина (12 квітня 2022). Зеленський відзначив 187 службовців ЗСУ державними нагородами. https://lb.ua (укр.). Процитовано 16 січня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]