Мирон Ебелл

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мирон Ебелл
Народився 1953
Бейкер, Орегон, США[1]
Країна  США
Діяльність management consultant, політичний радник
Alma mater Лондонська школа економіки та політичних наук, Коледж Колорадо і Університет Колорадо
Партія Республіканська партія США

Мирон Ебелл (англ. Myron Ebell; Бейкер каунті, Орегон) — американський кліматичний скептицист, директор закладу дослідження Всесвітнього Потепління та Міжнародної Екологічної Політики при Інституті Конкурентного підприємництва (CEI[en]), яка є правозахистною групою у Вашингтоні (округ Колумбія). У вересні 2016 року тоді ще кандидат у президенти США Дональд Трамп призначив Мирона Ебелла головою команди реформування Американської Агенції Захисту Середовища. У цих організаціях Ебелл відігравав центральну роль у просуванні заперечення зміни клімату, поширюючи свої погляди серед ЗМІ та політиків. Ебелл стверджує, що він виступає за «розумну енергетичну політику, яка б приносила користь усім», замість політики, яка просто реагує на алармізм".

Народився у маєтку перших колоністів Орегону площею у 810 га, яким сім'я Ебелл володіє з 1860-х років. З 1971 року навчався по програмі філософії у Колорадському коледжі. Отримав магістра у Лондонській школі Економіки за фахом Політичної теорії.

Член республіканської партії. Став відомим у 1997 році коли очолив Коаліцію Холодних Голів (Cooler Heads Coalition), що виступила з розвінчанням міфу про зміну клімату й всесвітнє потепління.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]