Мульт (телеканал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мульт
Телеканал "Мульт"
Країна Росія
Зона мовлення Росія Росія
Молдова Молдова
Білорусь Білорусь
Вірменія Вірменія
Ізраїль Ізраїль
Сербія Сербія
Час мовлення цілодобово
Мова мовлення російська, турецька, польська, грецька
Центр керування Москва
Формат
зображення
576i (SDTV)
1080i (HDTV)
Тематика каналу дитяча
Дата початку
мовлення
1 червня 2014 рік, 14:00
Засновник ВДТРК
Власник(и) Цифрове телебачення
Керівник(и) Кирило Лиско - генеральний директор
Антон Златопольський - головний редактор
Тетяна Циварєва - головний продюсер
Слоган "Тільки добрі мультики!"
Сайт multkanal.ru

"Мульт"(рос. Мульт) - дитячий російський телеканал, що транслює сучасні популярні мультфільми. В ефірі телеканалу найпопулярніші вітчизняні мультсеріали та хіти дитячої анімації, класика «Союзмультфільму» та Держтелерадіофонду, а також проекти власного виробництва. Контент телеканалу ретельно підібраний та орієнтований на дітей від 1,5 до 6 років.

Історія[ред. | ред. код]

Розпочав цілодобове мовлення у складі пакету «Цифрове телебачення» (ВДТРК) 1 червня 2014 року. 21 березня 2015 року за участю телеканалу в російських федеральних кіномережах відбувся запуск альманаху "Мульт у кіно", проект отримав підтримку Міністерства культури Російської Федерації. За результатами досліджень аудиторії компанією TNS Росія до квітня 2015 року канал зайняв другу позицію серед дитячого неефірного телебачення.

З 26 вересня 2015 року по 8 вересня 2018 року на телеканалах «Росія-1» та «Росія-1 HD» виходив щотижневий ранковий блок із мультфільмами «Мульт ранок». Спочатку в цьому блоці були представлені різні мультсеріали, але пізніше в блоці залишилися лише два - "Маша та Ведмідь" та "Ве-ве-ведмедики".

1 грудня 2019 телеканал перейшов на широкоформатне мовлення 16:9, а також запустив версію в стандарті високої чіткості (HD).

Концепція[ред. | ред. код]

У сітці мовлення присутні сучасні мультфільми: «Білка та Стрілка. Бешкетна сімейка», «Маша і Ведмідь», «Лунтик», «Смішарики», «Фіксики», «Барбоскіни», «Три кошеня» «Паровозик Тишка» та інші, класика «Союзмультфільму» та Держтелерадіофонду, а також власне виробництво: « Аркадій Паровозов поспішає на допомогу», «Папірці», «Ве-ве-ведмедики», «Казковий патруль», «Лео і Тіг», «Деревяшки», «Четверо в кубі», «Говіркий Том і друзі» та інші. До літа 2015 року мовлення велося без перерв на рекламу. З 2019 року телеканал транслює деякі закордонні мультсеріали. У 2020 році канал змінює концепцію мовлення: мультфільми "Гостелерадіофонду" припиняють транслюватися на цьому телеканалі, зупиняє показ мультсеріалів "Папірці", "Аркадій Паровозов поспішає на допомогу", "Три кошеня" та "Паровозик Тишка".

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Премія "Велика цифра-2015" у номінації "Дитячий телеканал" категорії "Телеканали".
  • Премія «Золотий промінь-2017» у номінації «Дитячий телеканал».
  • Премія "Велика цифра-2018" у номінації "Дитячий телеканал" у віковій категорії 0+.

Посилання[ред. | ред. код]