Мурал на Пьотрковській

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мурал на вулиці Пьотрковській — стінопис, розташована в м. Лодзі на стіні багатоквартирного будинку на вулиці Пьотрковській, 152[1].

Рекордно великий мурал на Пьотрковській.

Ідея намалювати такий великий мурал виникла у 2000 році під час кампанії «Кольорова толерантність». Ідея стінопису площею 600 квадратних метрів була схвалена в серпні 2001 року. Реалізація проєкту почалося у вересні, а картина була завершена 26 листопада[2].

Спочатку картина мала називатися «Переможний човен», на якій мав бути зображений корабель, що пливе в океані відразу після переможної битви з іншим, уже тонучим кораблем. Ця ідея, однак, не була прийнята через «не дуже урбаністичний стиль, із занадто малою кількістю елементів, пов'язаних з вулицею Пьотрковською»[2].

Авторами гігантського муралу є учасники групи Design Futura. Для створення картини довжиною 30 м і висотою 20 м було використано близько 2000 аерозольних балончиків[3].

Станом на 2012 рік, це одне з найбільших графіті — муралів в Європі (після розпису в 2001 році це був найбільший мурал у світі)[1][2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Opis muralu na stronie Łódzkie Murale
  2. а б в Opis powstawania muralu
  3. Murale wizytówką Łodzi!. 10 серпня 2012.