Мургх Мусаллам

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мургх мусаллам
Тип Бангладеш Пакистан, Індія
Походження Муглайська кухня
Необхідні компоненти Курка, томати, яйця, часник, цибуля, імбир

Мургі Мусалам або Мурга Мусалам (означає ціла курка) — це муглайська їжа, яка створена на Індійському субконтиненті. Вся курка маринується протягом години, а потім заповнюється печеними яйцями, приготовленими зі спеціями, такими як шафран, кориця, гвоздика, мак, кардамон і перець чилі, і прикрашаються мигдалем та варком[en][1]. Його готують або сухою, або з густою підливою, схожою на соус. В обох випадках курка є соковитою і ароматизованою завдяки приправам що в неї додають.[2][3]

Історія[ред. | ред. код]

Мурхам Мурлам буквально означає «ціла курка». Страва була популярною серед королівських родин Моголів в Аваді, тепер штат Уттар-Прадеш в Індії. Ще одне значення Мургі Мусалам означає добре зроблено. Ібн Баттута описав Мурга Мусаллам як улюблену страву Мухаммада бін Туґлака. Страву також подавали в Делійському султанаті.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Murgh Musallam: stuffed chicken has never tasted this good-Living News, Firstpost. Firstpost (англ.). 19 липня 2011. Архів оригіналу за 9 жовтня 2021. Процитовано 9 жовтня 2021.
  2. Tirmizi, Bisma (30 червня 2014). Food Stories: Murgh Musallam. DAWN.COM (англ.). Архів оригіналу за 4 травня 2019. Процитовано 9 жовтня 2021.
  3. Thanksgiving recipe swap. the Guardian (англ.). 20 листопада 2013. Архів оригіналу за 9 жовтня 2021. Процитовано 9 жовтня 2021.