Міжнародна мережа ліквідації забруднювачів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міжнародна мережа ліквідації забруднювачів
Дата створення / заснування 1998
Логотип
Зображення
Коротка назва IPEN
Опис девізу девіз
Країна  Швеція
Розташування штаб-квартири Гетеборг
Податкові надходження 1 950 000 €
Офіційний сайт
CMNS: Міжнародна мережа ліквідації забруднювачів у Вікісховищі

Міжнародна мережа ліквідації забруднювачів (IPEN) (раніше Міжнародна мережа ліквідації СОЗ)[1] — глобальна мережа неурядових організацій, що займаються спільною метою ліквідації забруднювачів, таких як свинець у фарбі, ртуть і свинець у навколишньому середовищі, стійкі органічні забруднювачі (СОЗ), хімічні речовини, що порушують роботу ендокринної системи, та інші токсичні речовини.

IPEN складається з громадських неурядових організацій, які підтримують спільну платформу для глобальної ліквідації СОЗ через Стокгольмську конвенцію, працюють над впровадженням Роттердамської та Базельської конвенцій, а також Мінаматської конвенції про ртуть.

Понад 550 громадських неурядових організацій IPEN у більш ніж 120 країнах працюють разом для ліквідації токсичних забруднювачів на прискореній, але соціально справедливій основі. Ця місія включає створення світу, в якому всі хімічні речовини виробляються та використовуються таким чином, щоб усунути значний несприятливий вплив на здоров'я людини та навколишнє середовище, і де стійкі органічні забруднювачі (СОЗ) та хімічні речовини еквівалентного значення більше не забруднюють місцеве та глобальне середовище.[2]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. New Name Better Reflects Breadth of IPEN's Work. Процитовано 15 листопада 2019.
  2. IPEN. Процитовано 15 листопада 2019.

Посилання[ред. | ред. код]