Мільгама

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мільгама
Систематизована назва за IUPAC
Класифікація
ATC-код
PubChem
CAS
DrugBank
Хімічна структура
Формула
Мол. маса
Фармакокінетика
Біодоступність
Метаболізм
Період напіввиведення
Екскреція
Реєстрація лікарського засобу в Україні

Мільгамма — комбінований лікарський засіб. Містить вітаміни B1, B6 і B12, а також лідокаїн. Має аналгетичну дію, покращує кровопостачання, стимулює регенерацію нервової тканини, покращує проведення нервового імпульсу.

Фармакодинаміка

[ред. | ред. код]

Нейротропні вітаміни групи В чинять сприятливу дію при запальних і дегенеративних захворюваннях нервів і рухового апарату, у високих дозах мають аналгетичну дію, сприяють посиленню кровообігу та нормалізують роботу нервової системи і процес кровотворення.

Показання

[ред. | ред. код]
Мільгамма в ампулах

Захворювання нервової системи різного походження:

Протипоказання

[ред. | ред. код]

Побічні дії

[ред. | ред. код]

Пітливість, тахікардія, вугровий висип, інші системні реакції , алергічні реакції: шкірний висип, кропив'янка, свербіж, бронхоспазм, набряк Квінке, анафілактичний шок.

Взаємодія

[ред. | ред. код]

Тіамін повністю розпадається в розчинах, що містять сульфіти. Інші вітаміни інактивуються в присутності продуктів розпаду вітаміну B1. Леводопа знижує ефект терапевтичних доз вітаміну B6. Можлива взаємодія з циклосерином, D-пеніциламіном, адреналіном, норадреналіном, сульфонамідами.

Несумісний з окислювально-відновлювальними речовинами, а також з фенобарбіталом, рибофлавіном, бензилпеніциліном, глюкозою, метабісульфітом, солями важких металів. Мідь прискорює розпад тіаміну, крім того, тіамін втрачає свою дію при pH більше 3.

Спосіб застосування та дози

[ред. | ред. код]

Внутрішньом'язово (глибоко). У тяжких випадках і при гострому болю для швидкого підвищення рівня препарату в крові необхідна одна ін'єкція (2 мл) в день. Після того, як пройде загострення та при легких формах захворювання необхідна 1 ін'єкція 2-3 рази в тиждень. В подальшому для продовження лікування приймають по 1 драже Мільгамма® композитум щодня протягом 2-3 тижнів.

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]
  • (рос.)Мильгамма. Энциклопедия лекарств. Регистр лекарственных средств России. Процитовано 9 лютого 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)