Міністр закордонних справ Бахрейну

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Міні́стр закордо́нних справ Бахре́йну — посада керівника Міністерства закордонних справ Бахрейну, який очолює міністерство та здійснює керівництво діяльністю усіх органів дипломатичної служби королівства.

Міністерство закордонних справ Бахрейну[ред. | ред. код]

Міністерство закордонних справ Бахрейну створено в 1971 році указом Еміра, який також визначив його обов'язки та відповідальність, і того ж року прийнято указ Амірі № (4) за 1971 рік, що регулює дипломатичний і консульський корпус. Згідно з указом, Міністерство закордонних справ взяло на себе відповідальність за координацію та реалізацію всіх питань, пов'язаних із зовнішньою політикою держави та її міжнародними відносинами з іншими країнами та міжнародними організаціями, а також піклування та захист інтересів громадян Бахрейну за кордоном.

Міністерство закордонних справ працювало в приміщенні Будинку уряду (Dar Al Hukuma) до 1983 року, коли воно переїхало у свою нинішню будівлю.

Незабаром після створення Міністерства закордонних справ Королівство Бахрейн почало брати участь у арабських самітах і зустрічах міністрів закордонних справ арабських країн, сесіях Генеральної Асамблеї ООН (ГА ООН), міністерських засіданнях Ради Безпеки ООН (РБ ООН), Рух неприєднання (NAM), Організація ісламського співробітництва (OIC) і саміти та зустрічі на рівні міністрів Ради співробітництва Перської затоки (GCC)[1].

Міністри закордонних справ Бахрейну[ред. | ред. код]

# Ім'я Фото Початок Кінець
1 Мухаммед ібн Мубарак ібн Хамад Аль Халіфа 12 січня 1969 29 вересня 2005
2 Халід бін Ахмед Аль Халіфа 29 вересня 2005 11 лютого 2020
3 Абдуллатіф бін Рашид аль-Заяні 11 лютого 2020 Нині на посаді[2]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]