Міський голова Коломиї

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Міський голова міста Коломиї — державний службовець в Україні, особа, що очолює міську раду Коломийської територіальної громади Івано-Франківської області в Україні. Ця посада відповідає посаді мера в інших країнах. Міський голова Коломиї очолює виконавчий комітет міської ради та відповідає за керівництво міським урядом, зокрема за забезпечення виконання рішень міської ради та розвиток міського господарства та інфраструктури.

Міський голова має значний вплив на розвиток міста, оскільки йому доручено проводити політику місцевої влади та керувати виконанням рішень міської ради. Він також має важливі повноваження у сферах міської економіки, соціального розвитку та міського планування. Одним з важливих завдань міського голови є підтримка ефективної роботи міської влади та забезпечення належної якості життя для мешканців Коломиї. Він також може здійснювати дипломатичні місії в рамках міжнародних програм та проєктів, що стосуються розвитку міста.

Список міських голів Коломиї[ред. | ред. код]

Список мерів міста Коломия
фото ПІБ Період ПАРТІЯ Примітки
1 Машталер Володимир Петрович 1990–1994 КПУ
2 Довганюк Ігор Дмитрович 1994–1998 Письменник, дипломат, координатор ініціативної групи "1 грудня"
3 Корчинський Віктор Олександрович 1998–2002
4 Юращук Богдан Іванович 2002–2006
5 Овчаренко Юрій Іванович 2006–2010 виконавчий директор ТзОВ “Зерно-переробна компанія “ЮМАС”
6(1) Слюзар Ігор Богданович 2010–2015 УКРАЇНСЬКА НАРОДНА ПАРТІЯ член Української Народної Партії, ТзОВ "Компанія СПАФІС", технічний директор
7(2) Слюзар Ігор Богданович 2015–2020 УКРАЇНСЬКА НАРОДНА ПАРТІЯ член Української Народної Партії, ТзОВ "Компанія СПАФІС", технічний директор
8 Станіславський Богдан Миколайович з 2020 САМОПОМІЧЬ Голова Івано-Франківської обласної організації політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ»