Нагорода журналу New Musical Express

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нагорода журналу
New Musical Express
англ. NME Awards
M:
Присуджується за музична нагорода
Засновник(и) музичний журнал
New Musical Express
Країна Велика Британія Велика Британія
Вручення 1953—1971, 1994—
Рік заснування 1953
nme.com
CMNS: Нагорода журналу New Musical Express у Вікісховищі

«Нагорода журналу New Musical Express» (англ. NME Awards) — щорічна музична нагорода, якою британський музичний журнал «New Musical Express» (NME) нагороджує музикантів за результатами голосування читачів журналу та відвідувачів його сайту. Церемонія відбувається в лютому кожного року. Перша церемонія нагородження відбулася 24 квітня 1953 року.

Номінації, за якими відбуваються нагородження, у різні роки дещо відрізняються і мають дещо гумористичний характер. Наприклад раніше були такі категорії як «злочин року» та «найгірший запис». Трофей який вручається переможцям, нагадує збільшений середній палець.

Кліф Річард

Історія[ред. | ред. код]

27 лютого 1953 року журнал New Musical Express опублікувала результати першого опитування, а 19 квітня того ж року в лондонському Альберт-холі відбулася церемонія вручення нагород для переможців з п'яти номінацій.[1] У наступному році кількість номінацій була збільшена. З 1972 року церемонії нагородження не відбувалися, але результати опитування журнал продовжував публікувати щорічно. У 1994 році церемонії відродилися з новою назвою NME Brat Awards і з новою статуеткою в формі кулака з витягнутим середнім пальцем.[2]

Багатократні переможці[ред. | ред. код]

Кілька нагород за рік[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]