Нагрудний знак «Відзнака МЗС України»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нагрудний знак "Відзнака МЗС України"
Країна Україна
Тип Відомча відзнака МЗС України
Статус вручається
Нагородження
Засновано: 05.02.2013
Нагороджені:
Черговість
Молодша нагорода Почесна грамота Міністерства закордонних справ України

Нагрудний знак «Відзнака МЗС України» — відомча заохочувальна відзнака Міністерства закордонних справ України.

Нагрудним знаком «Відзнака МЗС України» за значні особисті трудові досягнення у виконанні завдань, покладених на МЗС, бездоганну працю на дипломатичній службі відзначаються працівники, стаж роботи яких на посадах у системі органів дипломатичної служби становить не менше п'ятнадцяти років та які раніше відзначалися Почесною грамотою Міністерства закордонних справ України.

У трудовій книжці працівника, відзначеного відомчою заохочувальною відзнакою, робиться запис із зазначенням дати та номера відповідного наказу про відзначення. У разі нагородження нештатних (почесних) консулів України, працівників дипломатичної служби після їх виходу на пенсію надається витяг з наказу про нагородження.

ВЗВ у вигляді нагрудних знаків носять з правого боку грудей і розміщують нижче знаків державних нагород України, іноземних державних нагород.

Вигляд та опис[ред. | ред. код]

Взірець до 2013 року[ред. | ред. код]

До 02.03.2013 року співробітники Зовнішньополітичного відомства України нагороджувались відзнакою старого взірця, який суттєво відрізнявся за формою та розміром.

Взірець з 2013 року[ред. | ред. код]

Нагрудний знак «Відзнака МЗС України» (далі — знак нового взірця від 02.05.2013) має форму рівнобічного хреста синього кольору, який накладено на променисту зірку сріблястого кольору.

У центрі хреста розміщено круглий медальйон синього кольору, в якому на фоні світлих променів розташовано малий Державний Герб України, обрамлений колом жовтого кольору.

По колу медальйона розміщено напис «Відзнака МЗС України».

Усі зображення рельєфні.

Розмір знака 45×45 мм.

Зворотний бік знака плоский. На зворотному боці знака знаходиться застібка для кріплення до одягу.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Наказ МЗС України № 41 від 05.02.2013 “Про відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства закордонних справ України”. (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21 лютого 2013 р.)
  • Наказ МЗС України № 302/22834