Накидка для тварин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пудель в накидці. Собачі пінетки запобігають утворенню крижаних кульок між пальцями ніг.
Чихуахуа у рожевому пуловері
Пес у накидці

Накидка - це одяг, зроблений людьми для захисту своїх домашніх тварин від стихії, як, наприклад, попона.

Накидки також використовуються для захисту шерсті виставкових тварин, особливо якщо оцінюється шерсть чи фліс. Маленькі собаки і собаки з короткою шерстю часто потребують захисту від екстремальної погоди. [1] [2] [3]

Попони для коней[ред. | ред. код]

Попона для коня.

Кінські попони використовуються з багатьох причин. Вони можуть бути водонепроникними, щоб зберегти коня сухим у мокру погоду. Вони також використовуються як засіб забезпечення додаткового тепла, особливо для стрижених коней, а також як захист від комах влітку. Вони допомагають підтримувати коня в чистоті.

Накидки для собак[ред. | ред. код]

Накидки для собак також використовуються функціонально. Однак їх можна також використовувати як модні аксесуари. Такі накидки надягаються в приміщенні, а не у відповідь на негоду, і часто лише для виставок.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Winter, H.; Langbein, L.; Krawczak, M.; Cooper, D. N.; Jave-Suarez, L. F.; Rogers, M. A.; Praetzel, S.; Heidt, P. J.; Schweizer, J. (2001). Human type I hair keratin pseudogene phihHaA has functional orthologs in the chimpanzee and gorilla: Evidence for recent inactivation of the human gene after the Pan-Homo divergence. Human Genetics. 108 (1): 37—42. doi:10.1007/s004390000439. PMID 11214905.
  2. Natural Area Rugs. Архів оригіналу за 30 листопада 2016. Процитовано 29 листопада 2016.
  3. Annalisa Berta, James L. Sumich, Kit M. Kovacs, Pieter Arend Folkens, Peter J. Adam. 2006