Номер до нагороди (США)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Номер до нагороди
Award numerals
Країна США США
Тип відзнака до нагороди
Вручається: військовослужбовці
Підстава за повторне та наступні нагородження
Статус нагороджується
Нагородження
Нагороджені:
Черговість

CMNS: Номер до нагороди у Вікісховищі

Номер до нагороди (англ. Award numerals) — в американській військовій системі нагородження — це металева цифра, яка носиться на певних відзнаках і нагородах військовослужбовцями Збройних сил США.

Номер до нагороди іноді іменується «нагородним номером», і є службовою відзнакою у системі нагороджень військовослужбовців Збройних сил США, який може бути дозволений для носіння на певних службових стрічках та стрічках медалей. Номери у вигляді арабських цифр мають бронзовий або золотий колір і мають висоту 3⁄16 дюйма. Арабські цифри носяться для позначення нагородження другою або наступною нагородою, за яку військовослужбовець вже отримав першу відзнаку або нагороду. Стрічка позначає першу нагороду, а цифри, що починаються з цифри 2, відображають загальну кількість нагороджень цією нагородою. Цифри 3⁄16 дюймів схожі на цифри 5⁄16 дюймів Strike/Flight, які носять військові ВМС і Корпусу морської піхоти США[1].

Список нагород[ред. | ред. код]

Військові нагороди США, на які можуть кріпитися номери арабськими цифрами:

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Navy Personnel Command, U.S. Navy Uniform Regulations, Chapter 5, 5301-5319 Awards. Архів оригіналу за 7 червня 2011. Процитовано 7 березня 2022.
  2. DoD Awards Manual 1348.33, V3, P. 56 (2) (b), Nov. 23, 2010

Посилання[ред. | ред. код]