Нурлан Абдикаликов

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нурлан Абдикаликов
Загальна інформація
Громадянство СРСР СРСР
Народився 17 серпня 1965(1965-08-17) (58 років)
Кочкор, Киргизька Радянська Соціалістична Республіка
Помер 1988
Москва, СРСР
Вагова категорія легка
Спортивні медалі
Представник СРСР СРСР
Бокс
Чемпіонат Європи
Бронза Будапешт 1985 до 60 кг

Нурлан Абдикаликов (рос. Нурлан Абдыкалыков; нар. 17 серпня 1965, Кочкор, Киргизька Радянська Соціалістична Республіка — пом. 1988, Москва) — радянський боксер, призер чемпіонату Європи серед аматорів.

Спортивна кар'єра[ред. | ред. код]

Нурлан Абдикаликов змалку ріс без батька, тому розумів, що мусить вміти постояти за себе. З десяти років почав займатися боксом. Став призером кількох всесоюзних і міжнародних турнірів в своїй віковій категорії, а 1982 року завоював золото чемпіонату СРСР серед юнаків. Нурлан ввійшов до складу юнацької збірної СРСР.[1]

1984 року Нурлан Абдикаликов став чемпіоном СРСР в легкій вазі.

На чемпіонаті Європи у червні 1985 зайняв третє місце, здобувши дві перемоги і програвши у півфіналі Торстену Кох (НДР) — 0-5.

Цей успіх став останнім в кар'єрі Абдикаликова. Ще у лютому 1985 року на чемпіонаті СРСР в півфінальному бою у нього стався нервовий зрив, після якого його відправили на лікування в клінічний госпіталь імені М. Н. Бурденка. Пізніше його комісували з армії, оскільки на той час він значився військовослужбовцем, і перестали залучати до лав збірної. Абдикаликова не стало наприкінці 1988 року. Ні точна дата, ні причина смерті невідомі.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Гусейнов, Микаил. «Я бил олимпийских чемпионов, и где я теперь?». Трагедия звезды советского бокса. www.championat.com (рос.). Процитовано 19 березня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]