Ніколай Хаджигенов

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніколай Хаджигенов
болг. Николай Димитров Хаджигенов
Народився 30 червня 1971(1971-06-30)[1] (52 роки)
Софія, Болгарія
Країна  Болгарія
Діяльність адвокат, політик
Знання мов болгарська
Посада депутат Народних зборів Болгарії[d][1] і депутат Народних зборів Болгарії[d][1]

Ніколай Хаджигенов ( нар. 30 червня 1971) — болгарський юрист, громадський діяч і політик.

Біографія

[ред. | ред. код]

Ніколай Хаджигенов народився 30 червня 1971 року в місті Софія. Навчався на юридичному факультеті Нового болгарського університету.

Правозахисна діяльність

[ред. | ред. код]

Ніколай Хаджигенов - відомий громадський правозахисник і адвокат у кримінальних справах. [2] Захисник Десислави Іванчевої, колишнього мера району Младост у Софії. Хаджигенов - відкритий противник корумпованого правління та олігархії, які поглинають болгарську юриспруденцію, політику та бізнес. [3] Юрист був обраний народним депутатом 45-ї Національної асамблеї у місті Софія за квотою партії «Вставай!» Мафія, геть! коаліція. [4] Був обраний народним депутатом 46-ї Національної асамблеї у місті Софія за квотою коаліції « Встань.BG! Ми йдемо! " . Ніколай Хаджигенов має чітку позицію щодо подій в Україні. В ефірі телеканалу bTV заявив: «Це дуже небезпечний прецедент - болгарського громадянина та журналіста переслідують за те, що він наважився сказати правду. При цьому він проживає за межами росії, де закон не має жодного значення. Наступною мішенню може стати будь-який болгарський журналіст, котрий посміє сказати правду про війну в Україні». Він нагадав, що попередній болгарський уряд вислав 70 російських дипломатів.

Громадська діяльність

[ред. | ред. код]

У березні 2021 року позиція коаліції була опублікована в газеті, яка виступила проти одностатевих шлюбів і Стамбульської конвенції. Адвокат Хаджигенов публічно підтримує боротьбу за права ЛГБТІ, але висловлює свою підтримку як особисту позицію, а не від імені коаліції. [5]

  1. а б в Strazha.bg
  2. hadjigenov.com
  3. Николай Хаджигенов, един от организаторите на протестите. bTV 14.07.2020
  4. Официален сайт на (45 Народно събрание). Архів оригіналу за 12 червня 2021. Процитовано 12 червня 2021.
  5. Summer, Angelica. Виктор Лилов към ЛГБТИ общността: "Имаш глас, този глас сме ние". Huge.bg. Процитовано 12 червня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)