Ніна Подольська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніна Подольська
Народилася
Дніпро (місто)
Національність українка
Відома завдяки продюсерка й головна виконавча директорка компанії WonderFilm

Ніна Подольська (англ. Nina Podolska) — українська кінопродюсерка, актриса та телеведуча; проживає і працює в Лос-Анджелесі, з 2020 року продюсерка й головна виконавча директорка компанії WonderFilm. Ніна є членом Продюсерскої Гілдії США (PGA) та організації Жінки у Кіно (Women in Film).

Дитинство та освіта

[ред. | ред. код]

Народилася в сім'ї Світлани та Олександра Подольських в місті Дніпро, Україна. Більшість дитячих літніх канікул проводила у Ялті, Крим, звідки родом її мати.

У 17 років переїхала до Києва, вивчала міжнародну економіку в Університеті "КРОК", отримала диплом бакалавра, потім переїхала до Парижа працювати моделлю за контрактом.

У 2008 році переїхала до Лос-Анджелеса, щоб вивчати акторську майстерність та кіномистецтво в Інституті театру і кіно ім. Лі Страсберга (англ. The Lee Strasberg Theatre & Film Institute).

Кар'єра

[ред. | ред. код]

У 18 років почала працювати моделлю, потім переїхала до Парижа, згодом до США. За словами Ніни, вона завжди хотіла працювати в кіноіндустрії, і коли її прийняли на акторський факультет Інституту театру і кіно ім. Лі Страсберга — вона продала свою машину щоб оплатити навчання  і переїхала до Лос-Анджелеса, щоб продовжити кар'єру в кіно. Поступово вивчала кіноіндустрію та перейшла до кіновиробництва.

До приходу в WonderFilm працювала незалежною продюсеркою в компанії Lucky Owl Films, де розробила та спродюсувала документальний серіал «Її власний шлях» (Her Own Way). Надає перевагу проектам, які мають сильні жіночі характери у головних ролях або засновані на реальних подіях.

Також працювала асистенткою продюсера в Global 3 Pictures.[1][2]

У 2016 році зіграла невелику акторську роль у фільмі Олівера Стоуна «Сноуден» і була присутня на прем'єрі під час Лондонського кінофестивалю BFI.[3]

У 2021 році виступила виконавчою продюсеркою бойовика «Білий слон» з Брюсом Віллісом, Майклом Рукером та Ольгою Куриленко в головних ролях.[4][5]

Особисте життя

[ред. | ред. код]

В одному з інтерв’ю Ніна вказувала, що слухає і читає багато книг й лекцій Тоні Роббінса. У 2009-2017 роках була одружена з українським кінопродюсером Ігорем Лопатенком.[6]

Наразі її партнер — Джефф Боулер, американський кіно- та телепродюсер, батько чотирьох дітей.  Разом з Ніною вони працюють в компанії WonderFilm (зокрема над байопіком про Стіва Макквіна).

За словами Ніни, найбільшу допомогу та натхнення вона завжди отримувала від її подруги Ольги Куриленко, з якою познайомилася у 2010 році під час зйомок фільму «Земля забуття» (англ. Land of Oblivion).[4]

У 2022 році Ніна взяла інтерв’ю в Ольги, яке розмістила на своєму ютуб-каналі.[7]

Благодійність

[ред. | ред. код]

У квітні Подольська організувала збір коштів для Української творчої коаліції в ложі DPA перед церемонією вручення премії Оскар.[8]  

Ніна дуже любить тварин та допомагає декількам притулкам в Україні.

Фільмографія

[ред. | ред. код]
Рік Проект Роль
Знімається The Paradox Effect Виконавча продюсерка
2022 Битва за Сайпан

(ориг. Battle for Saipan)

Виконавча продюсерка
2022 Білий слон

(ориг. White Elephant)

Виконавча продюсерка (постпродакшн)
2020 Її власний шлях (Her Own Way) Продюсерка, акторка
2018 Остання людина з Атлантиди

(ориг. Last Prince of Atlantis)

Ассистентка продюсера
2016 2 Femmes à Hollywood (TV Series) Продюсерка, акторка — 2 епізоди
Сноуден

(ориг. Snowden)

Акторка — дружина російського дипломата
2015 Celebrated Виконавча продюсерка — 33 епізоди
2012 Воруши ластами 2

(ориг. A Turtle's Tale 2)

Допоміжний персонал — Loop group
2011 Земля забуття

(ориг. Land of Oblivion)

Асистентка продюсера
2010 Father's Day (Short) Акторка — Jean
Близький ворог

(ориг. Close Enemy)

Акторка — дівчина Колі

Посилання

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Nina Podolska. IMDb. Процитовано 18 січня 2023.
  2. Ukrainian Filmmaker, Producer, and Influencer Nina Podolska Raises Money for Ukraine - Entertainment Monthly News. emonthlynews.com (амер.). 27 березня 2022. Процитовано 18 січня 2023.
  3. MailOnline. Olga Kurylenko attends the Snowden Gala screening during Film Festival. Mail Online. Процитовано 18 січня 2023.
  4. а б Stories, Local. Check Out Nina Podolska’s Story - Voyage LA Magazine | LA City Guide. voyagela.com (амер.). Процитовано 18 січня 2023.
  5. White Elephant. www.saltypopcorn.co.uk (брит.). Процитовано 18 січня 2023.
  6. NINA PODOLSKA VS IGOR LOPATONOK. UniCourt (англ.). Процитовано 18 січня 2023.
  7. Olga Kurylenko Interview by Nina Podolska (укр.), процитовано 18 січня 2023
  8. Ukrainian Influencer and Filmmaker, Nina Podolska, hosts fundraiser in support of ongoing relief efforts - Entertainment Monthly News. emonthlynews.com (амер.). 18 квітня 2022. Процитовано 18 січня 2023.