Нічні небеса

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нічні небеса
Night Skies
Жанр Наукова фантастика
жахи
трилер
Режисер Рой Кнірім
Продюсер Майк Грін
Стів Б. Харріс
Джеррі Макалузо
Сценарист Стів Б. Харріс (історія сценарію)
Ерік Міллер (адаптація)
У головних
ролях
Ей Джей Кук
Джейсон Коннері
Джордж Стултс
Ешлі Пелдон
Джозеф Сікора
Гвендолін Ео
Композитор Пол д'Амур
Бред Ланер
Кінокомпанія Ringleader Studios
Дистриб'ютор Sony Pictures Home Entertainment
Тривалість 90 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2007
Дата виходу 23 січня 2007 (DVD)
IMDb ID 0460883
nightskiesmovie.com

«Нічні небеса» (англ. Night Skies) — американський фантастичний фільм жахів 2007 р. режисера Роя Кніріма. Прем'єра відбулася 23 січня, заснований на реальних подіях, коли в пустелі штату Аризона тисячі очевидців спостерігали одне з найбільших НЛО явищ за всю історію спостережень.

Сюжет[ред. | ред. код]

Двоє хлопців і три дівчини направляються на автомобілі в Лас-Вегас. Для того, щоб швидше дістатися до пункту призначення, компанія звертає з шосе на невідому дорогу. Незабаром героїв починають супроводжувати вогні в небі, які спочатку не помічалися. Однак, незабаром увага всіх персонажів прикута саме до вогнів, а не до дороги, що стало причиною зіткнення автомобіля з деревом.

У результаті аварії один з хлопців невдало впав на ніж, це стало причиною важкої травми. Автомобіль не бажає заводитися, все це послужило запалом для наростання психічної обстановки між самими героями: відбуваються скандали, невеликі бійки, лайки тощо. Однак, це ще не все, в лісі, розташованому біля дороги, рухається щось людиноподібне. У цей час Річард і Метт відправляються на пошуки допомоги, слідуючи напрямкові лінії електропередач. Але незабаром до основної групи повертається один Річард із закривавленими руками і в стані панічного жаху починає засмикувати фіранки автомобільного будиночка.

Ролі[ред. | ред. код]

Виробництво[ред. | ред. код]

Зйомки проходили з 10 травня по 10 червня 2005 р. За словами представника Ring Leader Studios, у фільмі використали приблизно 200 спецефектів.

Художні особливості[ред. | ред. код]

Сюжет відбувається у мінімальній кількості локацій: всередині автомобільного будиночка і салону автомобіля, в лісі, на території біля автомобіля: ближче до фіналу персонажі переміщаються в покинутий будинок. Основна напруга і атмосфера створюються не комп'ютерними ефектами (хоча присутні і вони) і демонстрацією насильства (якого практично у фільмі немає), а класичними способами залякування: особливе освітлення, туман, шурхіт кущів і відчуття присутності когось ще (крім самих героїв), розгортання дій фільму на тлі загальної безлюдності.

Критика[ред. | ред. код]

Рейтинг на IMDb — 4,7/10, КиноПоиск.ru — 4,5/10.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Мобільні телефони були ще дещо незвичним у 1997 році, і модель, використовувана у фільмі, набагато новіша, ніж ті, що були на той момент.

Посилання[ред. | ред. код]