Обговорення:Історія села Паланки (Уманський район)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Вальдимар у темі «1» 15 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Це сторінка обговорень та пропозицій для статті Історія села Паланки (Уманський район)
Ця стаття належить до числа добрих. Див. сторінку обговорення. Статус надано 17 жовтня 2008 року.

Література[ред. код]

А де джерела та\чи список літератури?--セルギイ 16:25, 6 жовтня 2008 (UTC)Відповісти

1[ред. код]

  1. Паланка → веде в нікуди.
  2. Немає карти села. Як орієнтуватися?
На мою думку схему чи карту слід втсавляти до статті про саме село а не про його історію. --Вальдимар 15:58, 7 жовтня 2008 (UTC)Відповісти
  1. Намає приміток і посилань. Що з чого взято?
  2. Треба більше малюнків і карт.
  3. В Уманському районі, де міститься Паланка, зафіксована досить висока концентрація та щільність поселень племен трипільської культури. Не оминуло це й села — під час археологічних розкопок в Паланці та прилеглих землях було віднайдено 3 таких поселення. → задовго і з дивним висновком Не оминуло це й села, ніби розкопки були прокляттям.
  4. Цитата Г.Ю.Храбан недоречна. Слід написати своїми словами.
  5. Старожили кажуть, що в урочищі Дубина є закидана криниця. Якщо на Великдень зранку прикласти до неї вухо, то можна почути дзвін. → хто ці старожили? З якого джерела?
  6. Посилення влади Литовської держави → слід назиати речі своїми іменами : Велике князівство Литовське.
  7. ...відбулась битва між об'єднаним литовсько-руським військом та монголо-татарами → недостатня вікіфікація. Битва на Синіх Водах.#...Чорному, Удицькому, Кривошарівському та Звенигородському шляхах. → теж саме вікіфікація.
  8. ...Северин Наливайко перед тим, як вирушити проти польської шляхти. → заангажовані кліше радянської історіографії. Наивайка бив русин (українець) Острозький і його руські шляхтичі з козаками.
    Ви навели роботу Козацькі війни кінця XVI ст. в Україні. С.Леп'явка, але саме він вказує, що Наливайка били руські шляхтичі, а він грабував православні руські монастирі. В повстанні Наливайка не було етнічного протистояння русі з поляками. Якщо ви пишете «польська шляхта», то треба і писати «поляк Наливайко», бо вони були підданими короля Польщі. Якщо ж ви вживаєте прикметник «польська» до однієї шляхти, то збивєте читача з пантелику, який може уявити що козак=українець Наливайко воював з поляками. А ценеправда.--日本地理 15:28, 7 жовтня 2008 (UTC)Відповісти
  9. На початку 1655 року Паланка була зруйнована Потоцьким та татарами. → погана вікіфікація. Який саме Потоцький.
  10. 25 серпня 1674 року Умань та навколишні землі були зруйновані турками. → теж саме. Османська імперія — не етнічні турки.
  11. Не минула села і Перша Світова війна, що розпочалась влітку 1914 року. → зайва літературність. Допустима в середині абзацу, але не напочатку. Пищіть сухіше.
  12. Восени 1919 року село перебувало і в складі «царства» Д.Терпила, більш відомого як отаман Зелений. → точно "царства"? Зелений був царем?
  13. В 1932-33 роках село пережило страшний голодомор, → джерело. щоб не було зайвих закидів.
  14. Німці шаленіли від поразок та відступу з території України. → чергові емоції
  15. Цитата П. Л. Розсуканого видається зайвою.
  16. ячмінь — 244, пшениця — 147, просо — 123, жито — 83, горох — 60, гречка — 44, овес — 35. Б → такі дрібниці краще скидати в розділ «Примітки».
  17. Таблиці з головами слід вставити в статтю про село. Тут вони як з боку бантик.
  18. Інтернет джерел немає?--日本地理 17:42, 6 жовтня 2008 (UTC)Відповісти