Обговорення:Абсолютний нуль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Це сторінка обговорень та пропозицій для статті Абсолютний нуль


  • Як на мене, краще було б залишити пряме визначення температури абсолютного нуля, тобто "Т-ра А. н. становить", а не відносне. Таке визначення для енциклопедії загальної тематики здається зручнішим. Dmitry Kazany 19:33, 11 Січ 2005 (UTC)
  • Справді, це залежить від погляду "автора" статті. Див., наприклад, англійську статтю. Але тематика цієї енциклопедії не задана і не потрібно обмежувати рівень. Навпаки, енциклопедія буде такою, якою ми її можемо створити. Оптимальним варіантом буде поєднання якомога більшої спеціалізації за кожним предметом з додаванням популярних загальнозрозумілих прикладів-пояснень, як це де факто робиться в англійській частині. Maksym Ye. 18:48, 11 Січ 2005 (UTC)
  • Можливо (хоча в англійському варіанті визначення все-таки пряме та чітке: "абсолютний нуль відповідає 0 K (−273.15 °C або −459.67 °F)", і не дезорієнтує, наприклад, школяра, якому важко збагнути ту звивисту фігуру мови, яка реалізована у теперишній укр. версії). А взагалі-то головний критерій сформульований у Правилах та порадах. Треба писати так, щоби було 'цікаво багатьом'. Це насправді важливо, і можна було б якось додатково це підкреслити. Дуже не хочеться отримати надто еклектичний результат. Dmitry Kazany 19:33, 11 Січ 2005 (UTC)
  • Принцип "цікаво багатьом" полягає не в тому, щоб навмисно занижувати рівень, а в тому, щоб створювати статті на більш-менш "енциклопедичні" теми. В даному разі цей принцип задовольняється. Але головним залишається: "Мета української Вікіпедії — створити повноцінну, точну енциклопедію українською мовою, і більше нічого." Втім, я додав "нуль" до статті, можливо тепер зрозуміло, що початок відліку і є нулем? Maksym Ye. 20:31, 11 Січ 2005 (UTC)