Обговорення:Бернард Меретин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Бучач-Львів у темі «нот» 7 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

== Пов'язані статті ==

Треба зробити:

Обгрунтування перейменування Меритин→Меретин і відповідної категорії[ред. код]

Вирішив не подавати перейменування на обговорення, оскільки пошукавши обгрунтування, знайшов їх ІМХО більш ніж достатньо.

Варіант Меретин вживається:

  • Всюди у В. Вуйцика, котрий є одним з головних дослідників діяльності Меретина, вперше ввів в науковий обіг безліч фактів про нього. Більшість сучасних публікацій, що згадують Меретина, посилаються нині на кілька ключових статей Вуйцика з цього питання. Ось тут у Віснику НТШ (2001) на сторінці 519 він окремо розбирає саме питання прізвища.
  • Архітектура Львова (Львів, 2008).
  • Енциклопедія Львова (Львів, 2007—2010). Т. 1, стаття "Бесядецьких палац".
  • Митці України (Київ, 1992).
  • Цілий ряд інших фахових україномовних видань з архітектури, котрі, судячи із викладених фактів, цілком покладаються на Вуйцика, тому не буду називати. Це принаймні свідчить про цілковите прийняття такого варіанту.

Прізвище Меретин більше відповідає справжньому прізвищу архітектора Merettiner. Однак застерігаю, від перейменування саме на Мереттінера, оскільки це по суті не так давно віднайдений факт (2001) і відомий більше фахівцям, а Меретин — давно став загальновживаним варіантом.

Варіант Меретин є як мінімум більш вживаним. Пошук в неті строго за написанням "Меритин", дає посилання або на лікарський препарат, або на усілякі сайтики, котрі як виглядає, запозичили шматки інфи з Вікі (ще б пак — в такому вигляді наша стаття провисіла 3 роки). Таким чином ми власноруч "запустили хвилю" в інтернет і стали для них джерелом:))--Сергій (обг.) 20:01, 24 лютого 2011 (UTC)Відповісти

нот[ред. код]