Обговорення:Будинок купця Барака

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Статтю «Будинок купця Барака» створено або суттєво доповнено в рамках конкурсу «Вікіпедія любить пам'ятки», що тривав із 7 березня по 5 квітня 2015 року.

Фактичні неточності в статті Будинок купця Барака

[ред. код]

1. "Її побудував відомий проскурівський міщанин Соломон Барак", далі "Соломон Барак був відомим проскурівським міщанином" - нічим іншим, крім володіння цим будинком і виробництвом, чя персона не відома. Достовірність твердження сумнівна.

2. "Будівля збереглась до наших часів..." - не відповідає дійсності. Будівлю капітально перебудовано в кінці 1960-х рр. Надбудовано третій поверх, об’єднано з сусіднім будинком, при тому знищено весь декор, оригінальний вигляд повністю втрачено ( див. Западенко І. "До основанья, а затем..." Стан пам’яток архітектури та містобудування у м. Хмельницькому. підсумки громадського моніторингу // Хмельницькі краєзнавчі студії. Науково-краєзнавсчий збірник. - Хмельницький, 2014. - Вип. 1. - С.88-95. Також http://proskurov.info/about/information/history/9305 )

Виклад статті не є енциклопедичним: відсутній опис самої пам’ятки, натомість статтю переобтяжено надміру детальним викладом другорядних фактів, безпосередньо з пам’яткою не пов’язаних.

1.В тексті є посилання на усі твердження, так що про сумнівність навряд чи можна сказати :) Якщо історики кажуть, що був відомий, значить так і було :)

2. У відомого хмельницького історика Єсюніна відсутня інформація про це, як і в інших джерелах, що були мною вивченні. Ви посилаєтесь на власну роботу, а для створення статей, згідно умов, ми не можемо робити власні дослідження.

3. Нуууу, що тут можна сказати: який є стиль, такий є)))) Проте, особисто мені цікаво читати про різні факти, пов'язані з будівлями, ніж сухий опис оздоблення і архітектурного стилю.