Обговорення:Велика теорема Ферма

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: YURIY KARAS 2 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Цю статтю варто повністю переписати, наприклад, вживаючи іншомовні статті у Вікіпедії. Archimedesfromkiev 03:50, 14 лютого 2007 (UTC)Відповісти

Див. також Користувач:Галактион/Велика теорема Ферма. Галактион 11:01, 6 березня 2010 (UTC)Відповісти


Ось що є в рувікі:

--Dgho (обговорення) 18:44, 16 березня 2016 (UTC)Відповісти

Хотілось би підкреслити, що й Ландау не мав рішення цієї теореми.Тому, для тих хто цікавиться як доводиться ця теорема насправді є можливість подивитися це в "ютубі" .Найдете ці 6 відео за назвою "Альтернативное доказательство теоремы Ферма".Рішення знайдено завдяки знайденому зв'язку між відшукованою сумою степенних функцій з непарним показником та добутку двох виразів, кожний з яких є натуральне число.Таким чином маємо завжди добуток двох певних натуральних чисел яким відповідають певні значення чисел (a,b) для "нашої" суми. А задаючи штучно степеневу функцію непарної степені, а це є по визначенню добуток числа "с" самого на себе ми штучно прирівнюємо його до знайденого мною добутку якому відповідає конкретна "сумма".І як показано в моїх відео таких співпадінь не існує між цими добутками.Оскільки для "с" в степені "n" існує обмежена кількість можливих добутків двох натуральних чисел відповідно до відомої в математиці формули розложення степеневої функції на добуток двох степеневих функцій.Так що у всіх Вас є унікальна можливість отримати нові знання.Бажаю успіхів. --YURIY KARAS (обговорення) 17:41, 15 жовтня 2021 (UTC)Відповісти

"Ферматисти"[ред. код]

Простота формулювання теореми Ферма (доступна в розумінні навіть школяреві), а також складність єдиного відомого доказу, надихають багатьох на спроби знайти інше, більш просте, доведення. Людей, які намагаються довести теорему Ферма елементарними методами, називають «ферманістами». Ферманісти часто не є професіоналами і допускають помилки в арифметичних діях або логічних висновках, хоча деякі вигадують досить витончені «доведення», в яких важко знайти помилку.

Доводити теорему Ферма в середовищі любителів математики було настільки популярно, що в 1972 році журнал «Квант», публікуючи статтю про теорему Ферма, супроводжував її наступною припискою : «Редакція" Кванта "зі свого боку вважає за необхідне повідомити читачам, що листи з доведеннями теореми Ферма розглядатися (і повертатися) не будуть ».

Німецькому математику Едмунду Ландау дуже докучали «ферманісти». Щоб не відволікатися від основної роботи, він замовив кілька сот бланків з шаблонним текстом, який повідомляє, що на певному рядку деякої сторінки знаходиться помилка, при цьому знаходити помилку і заповнювати прогалини в бланку він доручав своїм аспірантам.