Обговорення:Дзюба Сергій Вікторович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: RajatonRakkaus у темі «ВП:БІО» 1 рік тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Залишено Ця стаття — колишній кандидат на вилучення, що була залишена.

Пояснення причин і відповідне обговорення ви можете знайти на сторінці Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/11 жовтня 2023.

Повторне виставлення статті на вилучення без ґрунтовних підстав для перегляду попереднього рішення може вважатися порушенням ВП:НДА.

Верифікація інформації[ред. код]

Я додав шаблони впорядкування на статтю через наступне:

  1. Вся стаття є по суті рекламою подвигів та досягнень, реальна значущість яких незрозуміла. Має всі ознаки ВП:РЕКЛАМА.
  2. Більшість посилань ведуть на сайт видання "Чернігівщина", головним редактором якого, власне, є Сергій Дзюба. От приклад того, що там написано в одній із статей: "Хто ж не знає в місті-герої Чернігові, на Україні, Сергія Дзюбу? Це –  — всесвітньо відомий та шляхетний добродій. Робить більше, ніж тисяча наших чиновників, разом узяті! Одне слово, подвижник. Живе літературою. І пропагує рідне українське Слово на увесь світ. Це – видатний поет, прозаїк, публіцист, журналіст, перекладач, дитячий письменник, літературознавець, драматург, композитор, автор пісень, гуморист, пародист та кіносценарист...". Очевидно, що в цьому виданні не буде об'єктивності. Незалежного висвітлення дуже мало.

--RajatonRakkaus (обговорення) 21:40, 19 січня 2023 (UTC)Відповісти

Відповідно до ВП:БЖЛ, що є правилом Вікі: «Стаття має бути точною. У ній мають використовуватися виключно джерела високої якості. До будь-якої інформації, що може бути оскаржена, має бути вказано надійне, вже опубліковане джерело [...]. Будь-яка дискусійна інформація про живих осіб, для якої не вказано джерел або ці джерела не викликають довіри, має бути негайно вилучена без попереднього обговорення». --RajatonRakkaus (обговорення) 22:26, 20 січня 2023 (UTC)Відповісти
Перед тим, як видалити 90% інформації, звісно, я наведу причини видалення кожного з джерел окремо. Все буде за правилами. Я поважаю роботу Сергія і думаю, що він робить важливі речі. Але більшість людей роблять важливі речі — але якщо їх неможливо перевірити, то місця в Вікі для них немає. Я не буду видаляти інформацію про його твори — тільки непідтверджені факти, що стосуються когось крім нього.
  • Газета "Чернігівщина": видаляється, оскільки головним редактором є сам Сергій Дзюба. Це автобіографія.
  • "Біла Хата", "Суспільний кореспондент": статті авторства Ярослава Савчина, оскільки він асоційований з Сергієм (зацікавлена особа, яка редагує цю статтю, займаючись піаром Сергія та себе); статті Василя Слапчука, бо він є членом жюрі та лавреатом тих сумнівних премій. В принципі, перше видання також справляє враження асоційованого з Сергієм.
  • В АрміяInform статті про Сергія в основному написані Євгеном Букетом, який є асоційованою з Сергієм людиною та лавреатом його ж премій. Однозначно ненейтрально.
--RajatonRakkaus (обговорення) 14:37, 23 січня 2023 (UTC)Відповісти

ВП:БІО[ред. код]

@Ярослав Савчин вітаю вас! Хотів би попросити не вести війну редагувань на сторінці. Стаття захаращена величезною кількістю інформації, що не має підтвердження або посилається на сайт самого Сергія Дзюби (див. тему вище). Значна частина інформації також є надлишковою: перелік усіх віршів, пісень, публікацій тощо для маловідомого митця навряд чи є енциклопедично цінною (особливо, без джерел). Тому я видаляю те, що ви додаєте, але ви продовжуєте це додавати й далі. Прошу утриматись від подальшого додавання надлишкової та неперевіреної інформації. --RajatonRakkaus (обговорення) 19:43, 5 лютого 2023 (UTC)Відповісти