Обговорення:Живильник

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Білецький В.С. 12 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Шановні колеги! Зокрема, Albedo та ‎ Mr.Rosewater !

Дуже Вас прошу не займатися словотворенням. Існує академічний термін "Живильник" (див. видання НАН України: "Російсько-український словник наукової термінології. Математика, фізика, техніка, науки про землю та космос. /укладачі: В.В.Гейченко та ін. К.: Наукова думка. 1998. - 892 с.). Якщо Ви вважаєте можливим застосовувати інший термін - Ви пропонуєте "Заживлювач" - нічого Вам не перешкоджає запропонувати його науковій спільноті, скажімо, на конференціях. Далі - (при схваленні такого кроку) - закріпити новий термін у монографіях, великій кількості статей, у патентній справі, і що особливо важливе - у Словниках (найперше авторитетних - академічних), у енциклопедіях. Ось після того, як це все станеться - прошу - можна ставити ще один синонім-термін. Але й після цього - необхідно дотриматися чергування синонімів - першим іде синонім з найбільшою частотою вживання.

Так як ми знаходимося у просторі Вікіпедії, то тут є свої механізми переіменування статей. Якщо ви хочете щось переназвати (виключно для Вікіпедії) - то прошу на ці сторінки. Але - не "партизанським методом", як сталося з цією статею.

Взагалі - стаття з "Малої гірничої енциклопедії". І писали та редагували її (МГЕ) - понад 150 знавців як різних підгалузей гірництва, так і фахівців-філологів. Прохання - не треба ревізувати зроблене. --Білецький В.С. (обговорення) 13:32, 1 травня 2012 (UTC)Відповісти