Обговорення:Жінка, зодягнена в сонце

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Bulka UA у темі «Астрономічна інтерпретація» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця стаття належить до числа добрих. Див. сторінку обговорення. Статус надано 8 червня 2012 року.
Статтю «Жінка, зодягнена в сонце» створено в рамках Тижня Біблії
(30 квітня 2012 року — 14 травня 2012 року)

Я, як атеїст, зробив би дві правки у вступі: Образ Жінки має різні богословські тлумачення, серед яких домінує трактування його як християнської церкви в період гонінь, він виражає дар спасіння, який Бог начебто дарував людству та знаменування перемоги людського над усім нелюдським. Про це йдеться у висновоку Книги Одкровення в сцені бачення Нового Єрусалиму, в якому немає більше ні храму, ні сонця, ні місяця, тому що Бог і Агнець — це храм Нового Єрусалиму, а слава Бога і Агнця — це світильник його (Одкров. 21 ,22-23)--Kamelot (обговорення) 14:48, 29 травня 2012 (UTC)Відповісти

За іншим тлумаченням – Христос, що символізується хрестом, народжений Марією, яка символізується півмісяцем. Таке тлумачення походить від слів Одкровення Івана Богослова: “І з’явилась на небі велика ознака: Жінка, зодягнена в сонце, а під ногами її місяць…” (Об. 12:1).

Астрономічна інтерпретація[ред. код]

"Також образ Жінки, зодягненої в сонце трактується як сонячне затемнення. Про це йдеться у книзі Чмихова Миколи Олександровича «Джерела язичництва України-Русі». Історик пояснює, що «після звуку труби ангела не тільки вдарять блискавки, загримить грім, почнеться землетрус і піде великий град, а й з`явиться на небі знамення: жінка, вдягнена в сонце, під ногами в неї знаходиться місяць, а на голові — вінок із 12 зірок» (Об`явлення Іоанна Богослова. 11, 19—12, 1)[37]"

Будь ласка розпишіть детальніше даний абзац. Адже цитата з Чмихова є лише його переповідкою з Біблії. Цитата з: Микола Чмихов. Від Яйця-Райця до ідеї Спасителя. — К., 2001.

Дана схема затемнення чудово передана і в «Біблії» в образі жінки-знамення. Адже після звуку труби сьомого ангела не тільки вдарять блискавки, загримить грім, почнеться землетрус і піде великий град, а й з'явиться на небі знамення: «жінка, зодягнена в сонце, а під ногами її місяць, а на її голові - вінок із 12 зір» (Об'явлення св. Івана Богослова. 11, 19; 12, 1).

З написаного вами абзацу не зрозуміло про яку саме схему йдеться Чмихову. --Bulka UA (обговорення) 09:01, 30 травня 2012 (UTC)Відповісти