Обговорення:Запорозький марш

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Qypchak 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Поширюється легенда, що «Запорозький марш» написав Людвіг ван Бетховен на замовлення гетьмана Кирила Розумовського. - вважаю що ця фраза має бути вилучена з тексту (російського теж) - ця маячня спростована і не має жодного підгрунтя.

З повагою. Юрій Бобошко

Уперше чую, що легенда - це маячня, яку можна спростувати О_о. Так підемо, то вилучимо й згадку про міфічних засновників Києва. А ще видалимо й народне пояснення назв населених пунктів (народна етимологія). Якщо якась подія, місто чи твір обростає легендами - це ознака їхньої популярності. Єдине, що треба виправити, це зазначити, що рос.текст скопійовано з українського. --Qypchak (обговорення) 09:51, 16 грудня 2012 (UTC)Відповісти
============================================================================[ред. код]

Це не легенда це плітка, єдиний спомин про яку, за попередніми посиланнями, містить рядок :


Його яскрава мелодія, потужна енергетика давала привід декому говорити, начебто цей твір написав великий Бетховен на замовлення гетьмана Розумовського.

У чому популярність? Бетховен для мене особисто, як для українця, ніхто. І що ви порівнюєте - міфічні засновники Києва дійсно міфістоти бо про них нема фактичних згадок і тп. Ми ж маємо конкретний твір конкретного автора. І так уже "міфізму" задосить - почали ліпити з маршу якийсь прапрадавній твір, чому жодних підтверджень знову ж таки немає. Факт єден - композитор Адамцевич, і марш цей 2ї половини XX століття. Не варто перетворювати Вікі на "Жовту пресу", виключно факти і максимальна неупередженість.

З повагою. Юрій Бобошко

Для мене особисто, як для українця, Бетховен - видатний композитор. Гуцал, цитату якого Ви ж самі навели, "з приємністю констатував припущення свого випадкового знайомого". Та не в тому річ. Якщо така легенда чи навіть чутки існують, то вікі як раз і розтовкмачує читачам, що це легенда. А правда у тому, що це суто український твір. Загалом геть не розумію, чому така реакція? З повагою --Qypchak (обговорення) 14:17, 16 грудня 2012 (UTC)Відповісти
=======================================================================[ред. код]

Окей, у цій фразі дійсно немає нічого кримінального, нехай залишається як є. Згодом як знайду час додам кілька виправлень до рос версії та фото, у разі якщо тамошні закони до зображень не надто сурові. На все добре.

Юрій Бобошко