Обговорення:Карло Мадерно

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Lorry 14 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
  • Вітаю.Ви мене випередили, бо я теж хотів написати про Карло Мадерно.Але мав мало цікавого матеріалу і утримався.
  • Українське будівництво має деяке відношення до архітектора.У Львові приблизно через 40 років після 1603 р італійський архітектор Дж. Б. Джизлєні побудував ( 1642-1644 рр)костел Діви Марії, фасад якого майже точна копія Св. Сусанни в Римі(побудованав 1603 р.). Так на теренах України з'явився видатний зразок архітектури бароко римського зразка.Костел належав кармеліткам босим.Він щасливо пережив поляків, австрійців, радянські руйнації і його можна бачити у Львові і зараз.Адже до Львова ближче, ніж до Риму.
  • З яких джерел ви узяли вказівку, що італійське мистецтво на початку 17 століття пережило занепад???

У 1603 р. ще живий Караваджо, що дасть цілий напрямок усьому західноєвропейському мистецтву - караваджизм.А були ще митці Величної манери(П'єтрода Кортона, Каррачі), італійські реалісти, пізні маньєристи... В Римі працюють Берніні(як скульптор і архітектор), ціла низка видатних архітекторів, художників ( може й 100), садівників, ливарників бронзи, меблярів тощо. Був масовий виїзд італійських майстрів за кордон, що розвозять ідеї бароко по всій Європі-ті працюють в Зальцбурзі, Празі, Кракові, німецьких князівствах і в Підгірцах, що на Україні.Саме там працює у 1640х рр римський садівник,що створив найстаріший парк на терасах в Україні.І це занепад?

Шановний, тоді я бажаю подібного занепаду українським митцям зараз, щоб творили як десяток барокових скульпторів Риму, сотня римських архітекторів, ливарників, меблярів і далі по переліку, бажано на Україні. Бердичів і Вінниця нічим не гірші за Болонью чи Парму.

  • Занепад в Італії стався лише наприкінці 18 століття, коли Італію захопили війська Наполеона, а потім зробила напівколонією Автрія до появи Гарібальді.Але до 1860х рр. відстань майже у 150 років, а це не 150 днів. Нічого не торкаю і не змінюю у Вашій статті. З пошаною до Вашої праці.--Lorry 19:12, 21 грудня 2009 (UTC)Відповісти