Обговорення:Кастилія і Леон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Fessor 5 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стаття Кастилія і Леон є частиною Вікіпроєкту «Адміністративні одиниці країн світу», який покликаний покращувати всі сторінки, що присвячені географічній тематиці. Якщо ви бажаєте покращити вміст Вікіпедії з цієї теми, будь ласка, приєднайтеся до проєкту. Щиро запрошуємо всіх зацікавлених осіб.

== Назва ==

@N.Português: Згідно правила Вікіпедія:Іменування статей/Географічні об'єкти правопис географічних назв повинен узгоджуватись із наступними джерелами:

В УРЕ і УРЕС цієї області немає. В УСЕ вона має назву Кастилія-Леон. Таку саму назву подає джерело Побудова та властивості УДК. Допоміжні таблиці. Стор. 50. Я, на жаль, не знаю за яким джерелом перейменовано на Кастилія і Леон, але якщо воно є, то за тим же правилом ВП:ІГО має бути, або Кастилія-Леон, або Кастилія-і-Леон: У разі суперечностей між зазначеними джерелами або відсутності в них назви, рішення приймається шляхом аналізу причин розбіжностей між джерелами й обирається та назва, яка найбільше відповідає: сучасному українському правопису. За § 114 правопису через дефіс пишуться: а) географічні назви, що складаються з двох іменників (без сполучного звука)… ґ) географічні назви, що складаються з іменників, які поєднуються українськими або іншомовними прийменниками, сполучниками чи мають при собі частку. Пропоную перейменувати на Кастилія-Леон. --Олег (обговорення) 00:42, 10 червня 2018 (UTC)Відповісти

Саме так, географічні назви, що складаються з іменників, які поєднуються українськими або іншомовними прийменниками, сполучниками <...>. Буде там і, чи не буде — дефіс має стояти. --Fessor (обговорення) 17:07, 12 червня 2018 (UTC).Відповісти
перепрошую (за єдине ботовиправлення, супротив інших внесків), але дії і запити потребують узгодження.--18:23, 12 червня 2018 (UTC)