Обговорення:Кетрін Біґелоу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Albedo у темі «Щодо назви статті» 13 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Статтю «Кетрін Біґелоу» створено в рамках тижня кінематографу США
(7 травня 2010 року — 23 травня 2010 року)
Статтю «Кетрін Біґелоу» створено або суттєво доповнено в межах марафону «Це зробила вона» 2020.

Щодо назви статті[ред. код]

То Біґелоу чи Бігелоу? Кажу одразу: правопис дозволяє обидва напсання. Але Біґелоу ближче за звучанням до оригіналу, тож я схиляюся до цього варіанту. Панове, визначтеся і досить вже туди-сюди перейменовувати цю нещасну статтю.--Severnyi 13:25, 22 травня 2010 (UTC)Відповісти

За ґ--Albedo 15:02, 22 травня 2010 (UTC)Відповісти

КРАЩИМ ФІЛЬМОМ названо картину «Повелитель бурі», котра загалом отримала шість нагород, у тому числі за кращу режисуру, кращий оригінальний сценарій, кращий звук, кращу операторську роботу і кращий монтаж.

58-річна американка Кетрін Бігелоу стала першою жінкою, яка завоювала приз за кращу режисуру за всю історію премії BAFTA.

Для Кетрін Бігелоу цьогорічна церемонія BAFTA стала справжнім тріумфом. Окрім того, що її картина отримала шість нагород, Бігелоу вдалося випередити колишнього чоловіка Джеймса Кемерона. Кетрін Бігелоу, яка перед початком церемонії намагалася уникнути запитань журналістів щодо своєї дуелі з Кемеро-ном, назвала свою перемогу «великою честю».

Кетрін Бігелоу працює у жанрі наукової фантастики, бойовиків і фільмів жахів. Вона народилася 27 листопада 1951 року у Сан-Карлосі, Каліфорнія, США. Була єдиною дитиною у сім'ї. Батько працював менеджером на фабриці, мама — бібліотекарем.

Кетрін Бігелоу потрапила у світ кіно, розпочавши кар'єру художника. Також вона стала стипендіатом, що займається дослідницькою роботою у Музеї Вітні в Нью-Йорку. Бігелоу закінчила Колумбійський університет у програмі «Кіно»: де займалася теорією кіно і критикою.

Перший короткометражний фільм режисерки називався «Настройка» (1978). Це була 20-хвилинна стрічка про насилля. Загалом у її послужному списку 17 фільмів.

Окрім режисерської роботи, Кетрін Бігелоу була моделлю для реклами компанії Gap, а також зіграла роль редактора газети у фільмі Ліззі Борден «Народжена у вогні».

Кетрін була дружиною американського кінорежисера Джеймса Кемерона з 1989 до 1991 року.—Albedo 19:27, 18 серпня 2010 (UTC)Відповісти