Обговорення:Київський еколого-культурний центр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Горицвіт у темі «Повна назва організації і вид діяльності» 10 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Залишено Ця стаття — колишній кандидат на вилучення, що була залишена.

Пояснення причин і відповідне обговорення ви можете знайти на сторінці Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/24 червня 2013.

Повторне виставлення статті на вилучення без ґрунтовних підстав для перегляду попереднього рішення може вважатися порушенням ВП:НДА.

Стаття порушує принцип нейтральності: 1. Відсутні АД - всі посилання лише на свій сайт. Відповідно, дані про діяльність КЕКЦ нічим не підкріплені. 2. Стаття була створена 13 лютого 2013 р., о 13:23, і вже того ж дня - тобто з інтервалом щонайбільше кілька годин - на сайті Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) з'явилась інформація про факт створення цієї статті на Вікіпедії - див.скрін: http://www.peeep.us/b21b7b00 , що вказує на замовний характер даної статті. --Горицвіт (обговорення) 15:59, 27 червня 2013 (UTC)Відповісти

Повна назва організації і вид діяльності[ред. код]

Згідно відомостей Держреєстру України, Київський еколого-культурний центр не є громадською екологічною організацією, як сказано у статті про неї, а благодійним фондом. Повна назва звучить так: Благодійний фонд Дніпровського району м.Києва "Київський еколого-культурний центр", див.: http://b2btoday.com.ua/id/2534979 , а також інформацію за пошуковим запитом по ідентифікаційному коду цієї юридичної особи - 24363925 - у Держреєстрі http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html . Згідно з Держреєстром, ця організація здійснює лише такий вид діяльності: 88.99 Надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання, н. в. і. у. (основний). Що, однак, жодним чином не відбито у статті про неї. Таким чином, у статті подано недостовірні і неповні дані.--Горицвіт (обговорення) 15:47, 28 червня 2013 (UTC)Відповісти

Київський еколого-культурний центр (за Гуглем) згадується в інтернеті 495000 разів -- значно більше, ніж "Мінприроди України" (57000 посилань). Київський еколого-культурний центр є однією з найбільш активних та впливових громадських екологічних організацій держави. Її керівник отримав звання заслуженого природоохоронця України, а сама організація зробила дуже багато корисного для захисту рідкісних видів тварин та рослин, екологічне виховання молоді країни, прийняття відповідного законодавства тощо. Скільки ще посилань додати до цього тексту, щоб з нього було знято загрозу виключення з "Вікіпедії"?!

До речі, громадські організації екологічного спрямування можуть бути і благодійними фондами, оскільки благодійні фонди -- це одна з форм громадської неприбуткової організації. Форма реєстрації є формальністю, яка не має відображатися у статті про діяльність організації, так само як і не відображається місце прописки особи, про яку ведеться мова у статті, або її офіційна посада, якщо вона не має відношення до описуваної діяльності.