Обговорення:Кошиць Олександр Антонович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: A1 у темі ««Сон коло вікон...» і Ґершвін» 12 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Сон коло вікон...» і Ґершвін[ред. код]

Доброго дня/вечора! Читала статтю і «зачепилася» за Ґершвіновий Summertime. Факт, про який ідеться, дійсно дуже відомий і привабливий, і я також схильна йому вірити. Але у Джерелах мені не вдалося знайти підтвердження написаному в статті. Крім того, якщо й чув Ґершвін «Сон...» у 1929, то точно не у виконанні Капели, яка розпалась у 1924. Відгукніться, якщо маєте інформацію про це.

P.S. Також, думаю, доцільно буде згадати, що Кошиць опрацювання для хору зробив з фортепіянної мініятюри Барвінського, яка і є, власне, обробкою народної пісні. Дякую! :)

У статті про Summertime дається посилання на газету The Ukrainian Weekly де на с.9 є стаття "Kochan and Kytasty delve deeply into musical past" і там написано таке:

The lullaby “Oy Khodyt Son” offered apleasant surprise: as the quiet melodyflowed along, listeners could hear the haunt-ing strains of George Gershwin’s“Summertime.” Ms. Kochan’s explanation:Gershwin was deeply affected by theUkrainian lullaby when he heard it sung bythe Koshetz Ukrainian National Choir atCarnegie Hall in 1929

Боюсь, більше нічого не зможу сказати з цього приводу, в кращому випадку можу спробувати спитати у музикантів діаспори. --А1 23:41, 4 січня 2012 (UTC)Відповісти